О. ШТУНДЕР: ДОРОГИ РЕМОНТУЮТЬСЯ І ВОДІЇ ВІДЧУВАЮТЬ ЦІ ЗМІНИ

  • 731

 

Упродовж місяця в місті тривають роботи з поточного ремонту доріг, про що «Гайворонський кур’єр» повідомляв на своїх сторінках. Щоб більш детально дізнатись про те, як просуваються роботи, що зроблено і що планується, ми поспілкувались із заступником Гайворонського міського голови?Олександром Штундером.

-Олександр Миколайович, на якому етапі сьогодні знаходяться роботи?

- Наразі поточний ямковий ремонт іде до свого завершення. Підрядником було виконано роботи по вулицях Небесної Сотні, Підгірна,?Пляжна, Подільська,?Поповича, Пушкіна, С.?Руданського, Свободи,?В.?Стуса, Ташлицька, Фестивальна,  Центральна, Чернишевського, Шевченка, Я.?Шимчика,?Б. Хмельницького, Маяковського, провулок Банківський.

Пріоритетом в роботі у нас були вулиці, по яких проходить об’їзна дорога, а саме Шевченка, Підгірна. Адже саме тут великовантажні автомобілі нанесли найбільших руйнувань дорожньому покриттю.  Проте у же сьогодні більшість доріг у міста відремонтовані і водії транспортних засобів уже відчули ці зміни.Фото без опису

- Чи можете окреслити загальні цифри, скільки витрачено коштів і скільки покладено асфальту?

- Згідно програми соціально-економічного розвитку міста на 2017-й рік, міським бюджетом було передбачено коштів на поточний ремонт доріг міста у сумі 2,5 мільйонів гривень. За рахунок оптимізації робіт і економії коштів нам вдалось провести поточний ремонт на вулицях Армійська та Фестивальна.

Станом на сьогоднішній день підрядником покладено близько восьми з половиною тисяч квадратних метрів асфальту. Це найбільший поточний ремонт доріг міста за останні роки.

- По дорогах зрозуміло. А що з прибудинковими територіями  багатоквартирних будинків? На багатьох з них покриття під’їзних шляхів у плачевному стані.

- Ми також вирішуємо і це питання. Підрядником була надана допомога в асфальтуванні прибудинкової території  будинків №1 та №3 по вулиці Богдана Хмельницького  та вулиці Подільській.

Водночас підрядна організація погодилась допомогти з підготовкою до чемпіонату України з городкового спорту, який відбудеться в Гайвороні незабаром. З цією метою буде поновлено покриття майданчика для гри в городки.

Роботи тривають і найближчим часом їх буде повністю завершено.

Водночас тривають роботи з грейдерування та всипання щебенем вулиць району новобудов. Уже завершено роботи по вулицях Струньківська, Незалежності, Грушевського. Окрім того, що дороги приведено до так званої категорії «білого полотна». Їх було розширено до відповідних норм. На черзі вулиця Відродження.

Загалом по місту грейдерування виконано на сімдесят відсотків. Уже починаючи з наступного тижня дані роботи планується продовжити до повного виконання.

- Дякуємо за розмову!

 

Спілкувався

Олександр ГОРОБЕЦЬ.