ОНОВЛЕНА ЩЕ ОДНА ЗУПИНКА В МІСТІ

  • 628

 

Нещодавно у Казавчині на березі річки Південний Буг було проведено районний етап Всеукраїнської військово – патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”). Участь в ній взяли й учні філії №2 Гайворонського НВО №2 «ЗШ – гімназії І-ІІІ ступенів». В рамках гри команди мали реалізувати якийсь невеличкий проект, своїми силами змінивши на краще свою школу, місто, якийсь об’єкт.
Як розповіла педагог-організатор школи Вікторія Кушнір, майже баз вагань учні і їх наставники в грі вирішили завершити почату в минулому році акцію з облагородження і фарбування зупинок, яку розпочали учні ЗШ №1, а дуже плідно продовжили учасники ГО «Молодь за чисте майбутнє».
У західній частині міста залишилась іще одна зупинка, яка потребувала сил і фантазії для того, щоб бути привабливою. Це остання зупинка в напрямку с. Ставки і знаходиться біля таверни «У Жоржа».
Тож спільними зусиллями учні, їхні батьки та педагоги взялись за те, щоб зупинка ожила. Було відремонтовано одну зі стін, яка була частково зруйнована. А останніми днями усі дружно з пензликами в руках активно працювали над кольоровим оновленням зупинки. Стіни зовні було пофарбовано в блакитний колір, внутрішім було надано приємний жовтий фон. А майстерна рука Лариси Юріївни Марковської, керівника гуртка декоративно-прикладного мистецтва «Дивоцвіт», створила яскраво-червоні квіти в стилі Петриківського розпису. Дуже вдало доповнюють національні мотиви зупинки слова Ліни Костенко «Коли в людини є народ, тоді вона уже людина». Приватний підприємець і автоперевізник Олександр Степанюк пообіцяв оновити інформаційне табло зупинки.
Участь в реалізації проекту відновлення зупинки взяли Яна та Ірина Мигович, Євгенія Хаб’юк, Володимир Гороховський, Таїсія Хаб’юк, Сергій Рошиор, Станіслав Тимарський, Олексій Куцирей, Анатолій Янко, Лариса Марковська, Вікторія Кушнір та ін. Забезпечив фарбою міський голова Роман Волуйко.
Ініціатори і виконавці проекту висловлюють сподівання, що зупинка стане ще однією окрасою міста, а гайворонці будуть шанувати і поважати створене, адже великою мірою це все було зроблено руками дітей.