ПЕРЕМОЖНІ ВИСОТИ РАКЕТОМОДЕЛЮВАЛЬНИКІВ

  • 625

Вихованці Гайворонського районного Центру дитячої та юнацької творчості є шестикратними переможцями обласних змагань з ракетомодельного спорту.

Цього року наша команда переможців обласних змагань була запрошена на Всеукраїнські відкриті змагання учнівської молоді з ракетомодельного спорту та юних ракетомоделістів,  які проводились 15 травня у м.?Чернігові. Участь приймали 16 команд з 8 областей нашої мальо-вничої країни, які є багаторазовими?переможцями Всеукраїнських та міжнародних змагань.

  Керівник ракетомодельного гуртка  Майданюк Олександр Миколайович до змагань команду готував наполегливо та з надією на успіх. І не прогадав – наша команда в складі Матієнка Василя та Мартиненка Олександра виборола почесне IV місце. До програми змагань входили запуски чотирьох класів моделей: ракет зі стріметром, ракетопланів, ракет з ротошутом та ракет-копій.

Завдяки підтримці міського голови Волуйка Романа Тарасовича Центр  дитячої та юнацької творчості  мав змогу відрядити команду на Всеукраїнські відкриті змагання.

Фото без описуОлександр Миколайович знаний майстер авіаракетомоделювання не тільки в місті і районі, а й в області. Цією справою він займається з дитинства. Говорить, що буквально виріс на території міжшкільного комбінату, частиною якого був гурток. Він неодноразовий переможець змагань з авіа- та ракетомоделювання в районі та області. Сьогодні?Олександр Миколайович навчає цій справі молоде покоління. Діти з великим захопленням займаються моделюванням, адже це дуже цікаво і захоплююче. Тим паче з таким досвідченим учителем. Адже не просто так Олександра Майданюка було запрошено на Чемпіонат світу з ракетомоделювання, 2016 року у якості судді змагань.

Чемпіонат світу під егідою Міжнародної федерації авіаспорту (FAI)  проходив в Україні, у місті Львів. Роком раніше Львів приймав чемпіонат Європи. І, показавши якісний рівень підготовки, саме місту Лева було віддано право приймати світовий форум авіамодельного спорту. Участь в чемпіонаті прийняли 19 держав, які представляли дорослі і юніорські команди.

Серед дорослих – перше місце виборола збірна команда України. Друге – Болгарія, а третє – США. Серед юніорів перше місце було за командою Словаччини, друге посіла Польща, а третє – Китай. Українські юніори були четвертими.

Олександр Миколайович розповідає, що взяв для себе багато чого нового з цього турніру. Окрім того, що пощастило поспілкуватись з колегами по захопленню з різних країн світу, з’явилось багато нових ідей і напрямків для роботи, зокрема у використанні тих чи інших матеріалів, технологій. Адже прогрес не стоїть на місці. А в нашому випадку з матеріалами для моделей досить скрутно. Звичайно, допомагають друзі, знайомі.  Особливі слова подяки за підтримку Олександр Миколайович висловив?директору Гайворонського міжшкільного навчально-виробничого комбінату Сергію Іщуку. Він завжди іде на зустріч і допомагає усім, чим може.

Авіамодельний?гурток неодноразово проводить показові виступи зі своїми моделями. І в день святкування 264-ої річниці міста Гайворона також представить публіці свої напрацювання. Це буде цікаво як дітям, так і дорослим.

Наразі учитель зі своїми учнями готується до участі в обласних змаганнях і планує завоювати там призові місця. Тож бажаємо їм нових перемог і закликаємо дітей приходити на гурток і спробувати підкорювати небо уже зараз.

 

Тетяна ШЕРЕМЕТА.

Олександр ГЕРАСИМЧУК.

 

На знімку:

Олександр Майданюк,

керівник авіаракетомоделювального гуртка

Центру дитячої творчості під час роботи над моделями ракет.