СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ

  • 590

У четвер 27 жовтня відбулась дванадцята сесія Гайворонської міської ради сьомого скликання. Відкрив і вів засідання міський голова Роман Волуйко.

Затверджено зміни до бюджте та звіт

Затвердивши порядок денний депутати заслухали доповідь начальника відділу фінансів та бухгалтерського обліку міської ради В. Тугушевої. Беручи до уваги інформацію начальника відділу та висновки профільної комісії, депутати внесли зміни до доходів міського бюджету , визначених у додатку 1 рішення міської ради від 24 грудня 2015 року №46 «Про міський бюджетна 2016 рік». Було визначено: дефіцит міського бюджету у сумі 375000,00 гривень, в тому числі загального фонду міського бюджету 375000,00 гривень; профіцит спеціального фонду міського бюджету у сумі 375000,00 гривень згідно з додатком № 2 до цього рішення.

Також депутати своїм рішенням затвердили звіт про виконання бюджету за 9 місяців 2016 року.

Прийнято ставки земельного податку

Розглянувши рекомендації постійної комісії міської ради з питань бюджету, фінансів, власності, економічного і соціального розвитку щодо встановлення ставок та наданих пільг зі сплати земельного податку, відповідно до ст. 274, 277, 284 Податкового кодексу України міська рада визначила ставки земельного податку для громадян та юридичних осіб. Детально про ставки податку на землю читайте в повному тексті рішення в матеріалі «Визначено ставки податку на землю в 2017 р.».

Затверджено статути дитсадків

Розглянувши звернення завідувачів дошкільними навчальними закладами міста, в зв’язку із зміною порядку обліку неприбуткових установ, згідно із пунктом 133,4 статті 133 розділу III Податкового кодексу України, відповідно до постанови КМУ від 13.07.2016 року № 440, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», депутати прийняли рішення затвердити статути дошкільних навчальних закладів міста  № 3 «Калинка», № 4 «Малятко», № 5 «Дзвіночок»,  № 6 в нових редакціях. Доручити завідувачам дошкільних навчальних закладів міста провести відповідні дії щодо реєстрації установчих документів у відповідності до норм діючого законодавства.

Правила користування водою введені в дію

Відповідно до Законів України «Про питну воду та питне водопостачання», «Про місцеве самоврядування в Україні», Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 27.06.2008 № 190 та з метою упорядкування правовідносин між комунальним підприємством, як надавачем послуг з водопостачання та водовідведення та споживачами в місті Гайворои, міська рада своїм рішенням затвердила «Правила користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в місті Гайвороні». Ознайомитись із документом можна на офіційному сайті Гайворонської міської ради.

Затверджено порядок конкурсу для управителя ОСББ

Зважаючи на висновки постійних депутатських комісій міської ради та відповідно до ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ч.5 ст.13 Закону України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку» міська рада вирішила затвердити Порядок проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку у місті Гайворон; визначити організатором конкурсу - виконавчий комітет Гайворонської міської ради; установити, що до моменту укладення договору з переможцем конкурсу на надання послуги з управління багатоквартирним будинком, управління таким будинком здійснюється житлово-експлуатаційною організацією, яка проводила обслуговування багатоквартирного будинку до проведення конкурсу.

Також депутати розглянули земельні та інші питання і прийняли відповідні рішення.

Олександр КОВТОНЮК, секретар міської ради.