ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЯМ!

  • 947

Фото без опису

З перших днів проведення антитерористичної операції молодий воїн брав участь у боях з терористичними угрупуваннями і впав смертю хоробрих біля с. Семенівки Донецької області. За проявлену сміливість і відвагу десантник удостоєний ордена «За мужність» третього ступеня (посмертно).

Ім’я відважного воїна увіковічено на меморіальній на меморіальній Дошці, встановленій на фасаді міської загальноосвітньої школи №5. А вулицю Піонерську депутати міської ради перейменували на вулицю Ярослава Шимчика.

Разом з Ярославом у тім бою загинув і ще один відважний гайворонець – Олексій Глобенко. Хлопець народився і жив у Гайвороні, закінчив місцевий професійний аграрний ліцей. Служив у військах спеціального призначення. Разом з Ярославом загинув під час виконання бойового завдання – в складі розвідгрупи з рятування пілотів збитого літака, поблизу міста Сніжне – були атаковані терористами із засідки. Також нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). На приміщенні Гайворонського Професійного аграрного ліцею йому встановлено?меморіальну дошку.?Похований?в м.?Кропивницький.

В день загибелі героїв-земляків до меморіальної дошки на приміщенні аграрного ліцею, де навчався Олексій та до місця поховання  Ярослава прийшли земляки, працівники апарату міської ради, депутати. Вони поклали квіти до пам’ятної дошки та солдатської могили і вклонились їхній пам’яті.

Хлопці були справжніми героями своєї держави, свого народу і залишаться такими назавжди.

Вічна пам’ять героям!

 

Олександр ГОРОБЕЦЬ.

На знімку: заступник міського голови З. Мамедова та депутат міської ради І. Стародуб

покладають квіти до могили  Я. Шимчику.