СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ

  • 638

 

У четвер 15 лютого відбулось засідання двадцять сьомої сесії міської ради сьомого скликання. Відкрив і вів її міський голова Роман Волуйко. Через відсутність кворуму засідання довелось дещо відкласти, але як тільки відсутні депутати з’явились, пленарне засідання розпочало свою роботу. 

Після затвердження порядку денного депутати заслухали доповідь начальника відділу фінансів та бухгалтерського обліку міської ради Віри Тугушевої  з питання Про звіт про виконаня міського бюджету за 2017 рік, а також інформацію щодо питання Про внесення змін до рішення міської ради «Про міський бюджет на 2018 рік». Коротко обговоривши дані питання депутати одноголосно їх затвердили. Серед головних змін – виділення коштів на утримання дитячих садків у місті в сумі 2200000 грн. Сто двадцять тисяч гривень, передбачені  на відшкодування різниці в тарифах за листопад  -  грудень 2017 року КП «Гайворонський комунальник». Залучено субвенцію з державного бюджету на капітальний ремонт водопровідних мереж у місті в сумі 2685310 гривень. Також було виділено кошти на інші програми та заходи життєдіяльності міста.

Своїм рішення депутати затвердити Положення про порядок надання одноразової грошової матеріальної допомоги громадянам м. Гайворона , які опинилися в складних життєвих обставинах та іншим категоріям громадян. Це положення визначає розмір грошової допомоги, умови та порядок її надання. Зокрема у Положенні визначено що:

2.4. Розмір матеріальної допомоги визначається, виходячи з обставин, що склалися.

2.5. Допомога надається у таких розмірах:  громадянам на проведення важких медичних операцій, довготривалого післяопераційного лікування, онкозахворювання та інших важких захворювань – рішення, щодо суми надання матеріальної допомоги розглядається постійною комісією міської ради з питань освіти, культури, спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення, де в протоколі комісія рекомендує суму надання матеріальної допомоги  на затвердження розпорядженням міського голови;  особам, які потерпіли внаслідок пожежі (якщо заподіяно великих збитків, що зазначено в довідці від місцевого органу ДСНС) – 1000 грн.,  особам, які потерпіли від стихійного лиха (в залежності від важкості захворювання, терміну лікування, ступеня руйнування житла) – 500 грн.;  інвалідам 1 групи – 400 грн.; інвалідам 2 групи – 250 грн.; інвалідам 3 групи – 200 грн.; інвалідам війни та учасникам бойових дій АТО – 1000 грн.;  громадянам, які беруть (брали) участь в антитерористичній операції для проведення лікування, реабілітації  та на лікування членам сім’ї загиблих учасників АТО – 400 грн;  ліквідаторам аварії на ЧАЕС – 400 грн.;  інвалідам Другої світової війни – 400 грн., - учасникам війни в Афганістані – 400 грн.;  батькам загиблих учасників АТО  - 1000 грн.;  на поховання – 1000 грн.;  допомога іншим категоріям громадян (що включає в себе лікування чи інші складні життєві обставини, в яких опинився громадянин) – 200 грн.

2.6. Відмова у наданні матеріальної допомоги може бути у таких випадках:  - невідповідності поданих документів; - відсутності коштів у міському бюджеті; - повторного звернення особи впродовж року. Більше детально ознайомитись з Положенням можна на офіційному сайті міської ради.

Беручи до уваги рекомендації комісії міської ради з питань освіти, культури, спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення, депутати затвердили Положення по підтримці обдарованих дітей м. Гайворона на період 2018-2020 років. Згідно положення діти, які перемогли на змаганнях, конкурсах, турнірах, олімпіадах, виставках, вернісажах тощо Міжнародного та Всеукраїнського рівня отримають 1000 гривен. За 2-3 місця на цих турнірах і конкурсах, а також за перемогу в обласних конкурсах, турнірах, олімпіадах тощо діти отримають 500 гривень. Друге і третє місця в обласних змаганнях, конкурсах, турнірах, виставках тощо передбачають отримання дітьми винагороди в розмірі 300 та 200 гривень відповідно. Детальна інформація стосовно Положення – на офіційному сайті міської ради.

Обговоривши, депутати затвердили і Положення про звання «Почесний громадянин міста Гайворона». Положення визначає усі аспекти подання кандидатур на присвоєння відповідного звання, умови присвоєння, пільги для громадян, яким це звання присвоєне та інші дотичні питання.

Серед інших питань депутати своїм волевиявленням затвердили: звіт Про здійснення державної регуляторної?політики Гайворонської міської ради за 2017 рік та план діяльності з підготовки регуляторних актів на 2018 рік; звіт Про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Гайворон за 2017 рік; питання Про структуру і чисельність Трудового архіву міської ради; Програму відшкодування різниці між розміром ціни (тарифу) на житлово-комунальні послуги та розміром економічно-обгрунтованих витрат на їх виробництво (надання) для населення м. Гайворон на 2018 рік., зміни до Статуту комунального підприємства «Гайворонський комунальник»; зміни до міської Програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців міста Гайворона та ін.

Також депутати розглянули земельні питання, прийняли відповідні рішення і свою роботу завершили.

 

Олександр КОВТОНЮК, секретар міської ради.