У МІСЬКВИКОНКОМІ. ЗАТВЕРДЖЕНО НОВІ ТАРИФИ НА КОМПОСЛУГИ

  • 608

У МІСЬКВИКОНКОМІ.
ЗАТВЕРДЖЕНО НОВІ ТАРИФИ НА КОМПОСЛУГИ

У вівторок 26 вересня відбулось чергове засідання виконкому міської ради. Відкрив і вів засідання міський голова Роман Волуйко. Головним питанням порядку денного було Про затвердження тарифів на послуги водопостачання, водовідведення та вивезення твердих побутових відходів.
КП «Гайворонський комунальник» запропонував на розгляд виконкому тариф єдиний для усіх категорій споживачів. - водопостачання - 17,92 грн.; водовідведення - 21,19; вивезення ТПВ – 17,24 грн.
Проте шляхом дискусій та обговорень, враховуючи низьку платіжну спроможність населення, членами виконкому було запропоновано зменшити тариф для вищевказаної категорії і компенсувати різницю з міського бюджету.
Тож враховуючи вищевикладене, виконком міської ради вирішив затвердити такі тарифи на послуги водопостачання, водовідведення та вивезення ТПВ, що надаються КП «Гайворонський комунальник», (з урахуванням ПДВ):
- водопостачання:
для бюджетних установ, підприємств та організацій за 1 м3 – 17,92 грн.;
для населення за 1 м3 – 14,43 грн.
- водовідведення: 
для бюджетних установ, підприємств та організацій за 1 м3 – 21,19 грн.; 
для населення за 1 м3 – 18,75 грн.
- вивезення ТПВ: 
для населення з одної особи – 15,00 грн.; 
для населення за 1 м3 – 78,38 грн. за м3;
для бюджетних установ, підприємств та організацій - 93,98 грн. за м3.
Керівнику комунального підприємства «Гайворонський комунальник»:
1.Довести до споживачів інформацію про зміну тарифу через засоби масової інформації та веб-ресурси, інформаційні стенди.
2. Укласти із споживачами договори (зміни до договорів) на надання послуг з водопостачання, водовідведення та вивезення ТПВ.
3. Постійно вживати заходів щодо сплати населенням, підприємствами та організаціями заборгованості за надані комунальні послуги;
4. У разі ненадання послуг або надання їх не в повному обсязі проводити перерахунок згідно умов договору зі споживачами про надання послуг з водопостачання, водовідведення та вивезення ТПВ.
Рекомендувати сесії міської ради передбачити видатки на відшкодування різниці в тарифах виробнику житлово-комунальних послуг КП «Гайворонський комунальник», а саме на послуги водопостачання, водовідведення та вивезення ТПВ для населення, що пов'язані з дією цих тарифів нижчих від розміру економічно обґрунтованих фактичних витрат на їх виробництво.
Рішення виконкому Гайворонської міської ради від 10 лютого 2017 р. № 14 «Про затвердження тарифів на послуги водопостачання, водовідведення та вивезення ТПВ» визнати такими, що втратили чинність.
Тарифи на послуги водопостачання водовідведення та вивезення ТПВ ввести в дію у 15-денний термін з дня набрання чинності даного рішення.
Розглянувши деякі інші питання виконком свою роботу завершив.