ПІШОВ З ЖИТТЯ ЗАВАЛЬНЮК ВІКТОР МИКИТОВИЧ

  • 758

 

Фото без опису25 листопада перестало битися серце почесного громадянина м. Гайворон, заслуженого вчителя України, ветерана Другої Світової війни Завальнюка Віктора Микитовича.

Народився Віктор Микитович першого травня 1922 року в селі Копіївка, Тульчинського району Вінницької області. Після закінчення школи вступив до  Одеського державного університету. Та восени 1940 року з другого курсу був мобілізований до Червоної Армії. Артиле­рійська частина, в якій він служив, вже на третій день після початку війни вступила в бій проти ворожих військ на підступах до Мінська.

Побував не раз В.М. Завальнюк в оточенні, з боями проривався з нього. Після визволення України Віктор Микитович був відізваний з фронту для продовження навчання в університеті. Здобувши фах учи­теля, працював у 14-й Вінницькій загальноосвітній школі. Там і по­знайомився з учителькою математики, гайворонкою Галиною. Одру­жилися в грудні 1952 року.

Віктор Микитович, ка­валер бойових орденів Вітчизняної війни першого ступеня і «За мужність», «Жовтне­вої революції» і «Трудового Червоного Пра­пора». За 44 роки роботи вчителем фізики і математики в Гайворонській загальноос­вітній школі №5 виховав цілу плеяду учнів, які є не лише його гордістю, а й нашого міста.

За заслуги перед громадою міста був удостоєний високого звання почесного громадянина Гайворона.

Все своє життя Віктор Микитович  намагався виховати у своїх учнів тільки найкращі людські якості, всіляко сприяв їхньому навчанню і розвитку. Його життєвий шлях, його особистість мають стати прикладом для молодого покоління гайворонців. Він назавжди  залишиться  в нашій пам’яті.

Міська рада, виконавчий комітет, апарат міської ради висловлюють найщиріші співчуття рідним і близьким покійного.