Веб-портал Пенсійного фонду України – цікавий та актуальний інтернет-ресурс

  • 809

 

 

Шановні жителі Кіровоградської області! Пропонуємо вам використовувати сучасний та зручний інтернет-ресурс Пенсійного фонду України – веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Веб-портал функціонує з жовтня 2012 року. Даний інтернет-ресурс, що буде корисний та цікавий як для застрахованих осіб, так і для людей поважного віку, постійно оновлюється, доповнюється та актуалізується новими функціями.

Так, користувачі веб-порталу мають змогу, не виходячи з дому:

  • отримати відомості з Реєстру застрахованих осіб ПФУ (РЗО): анкетні дані, адресні дані, дані паспорту, дані страхового свідоцтва, дані електронного пенсійного посвідчення, дані про заробітну плату, дані про страховий стаж;
  • переглянути свої звернення до органів ПФУ;
  • замовити такі електронні документи, як довідка про доходи пенсіонера для субсидії, довідки про доходи пенсіонера, індивідуальні відомості про застраховану особу (довідка ОК-5).

Пенсіонери-користувачі веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України мають змогу переглядати власну електронну пенсійну справу: номер пенсійної справи; дату відкриття особового рахунку; вид пенсії; дату призначення пенсії; довідку по зарплаті (яка врахована при призначенні/перерахунку пенсії); довідку про стаж, врахований для визначення права на пенсію; довідку про стаж, врахований для розрахунку пенсії.

Зареєструватися на веб-порталі Пенсійного фонду України можливо у два способи:

перший – скориставшись власним ЕЦП (електронним цифровим підписом);

другий – завітавши до сервісних центрів Пенсійного фонду України в Кіровоградській області, які працюють на території кожної територіальної одиниці області.

Шановні жителі області, крім того, Пенсійний фонд України пропонує вам отримувати інформаційні розсилки за допомогою смс-повідомлень. Дані смс-повідомлення мають змогу отримувати як застраховані особи, так і пенсіонери. В такий спосіб можливо отримувати інформацію щодо сплати страхових внесків, про призначення пенсії, про відмову в призначенні пенсії, про проведений перерахунок пенсії, про припинення виплати пенсії, про поновлення виплати пенсії.

Щоб отримувати смс-повідомлення, необхідно зареєструватись на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України за ЕЦП або дати згоду на інформування при особистому візиті до сервісного центру Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.

Начальник головного управління

Пенсійного фонду України в Кіровоградській області

Наталія Сімонян