У МІСЬКВИКОНКОМІ

  • 875

У вівторок тридцять першого липня відбулось сьоме засідання виконавчого комітету Гайворонської міської ради. Відкрив і вів засідання міський голова Роман Волуйко.

Затвердивши порядок денний члени виконкому заслухали інформацію першого заступника міського голови Олександра Штундера та співдоповіді керівника комунального підприємства Миколи Годованця, головного бухгалтера Лілії Керничної та заступника начальника КП «Гайворонський комунальник» Сергія Деркача з питання «Про звіт КП «Гайворонський комунальник» за перше півріччя 2018 року.

Так за результатами 1 півріччя 2018 року КП «Гайворонський комунальник» надано послуг на суму 4328,0 тис. грн., в тому числі за послуги з обслуговування житла – 977,7 тис. грн, вивезення ТПВ – 284,6 тис. грн. автопослуги – 21,4 тис.грн., послуги по водопостачанні та водовідведенні 1849,9 тис. грн. Від надання інших платних послуг отримано: ритуальні послуги – 96,2 тис. грн., від оренди приміщень – 21,8 тис. грн., інші доходи – 47,5 тис. грн. та оплочено 3903,7 тис. грн.

На балансі комунального підприємства знаходиться 82 будинків (1500 квартир).

Послуги з вивезення твердих побутових відходів укладено договорів з організаціями та населенням 100 нових і переукладено  існуючі договори.

Витрати підприємства протягом 1 півріччя 2018 року складають 4238,4 тис. грн.

Кредиторська заборгованість по підприємству склала на 01.07.2018 р. 240,6 тис. грн., дебіторська заборгованість?склала 1705,8 тис. грн.

Відсоток сплати за комунальні послуги (водопостачання, водовідведення, квартплата та послуги по вивезенню ТПВ) за 1 півріччя 2018 року склав по населенню та організаціях склав – 91,1 %. Сьогодні на підприємстві повністю погашено заборгованість по заробітній платі.

Зведений фінансовий результат по підприємству за 1 півріччя 2018р склав 198,3 тис. грн. збитку.

Всього на підприємстві обліковується 69 штатних працівників, з них адміністративний персонал – 14 чол., виробничий персонал -50,5 чол., загально-виробничий персонал- 4,5 чол.

На сьогодні нарахування плати з утримання будинків та прибудинкових територій здійснюється на підставі тарифів, затверджених рішенням виконавчого комітету Гайворонської міської ради від 01.12.2017р № 123 «Про затвердження тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій» для кожного будинку окремо в розмірі від 0,06 грн/м2 до 1,37 грн/м2.

Тарифи на послуги зі збирання та вивезення твердих побутових відходів підняті та затверджені рішенням виконавчого комітету «Про затвердження тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів» від 26.09.2017 № 102 в розмірі за 1 м3 для населення 78,38 грн, для бюджетних установ 93,98 грн, для інших споживачів 93,98 грн.

Тарифи на послуги водопостачання та водовідведення підняті та затверджені рішенням виконавчого комітету «Про затвердження тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів» від 26.09.2017 № 102 в розмірі за 1 м3 водопостачання: для населення 14,43 грн, для бюджетних установ 17,92 грн, для інших споживачів 17,92 грн.; водовідведення для 18,75 грн, для бюджетних установ 21,19 грн, для інших споживачів 21,19 грн.

Тарифи на ритуальні послуги, які передбачені необхідним мінімальним переліком та надаються КП «Гайворонський комунальник» затверджені наказом по підприємстві.

Тарифи на транспорт затверджені рішенням виконавчого комітету «Про затвердження тарифів на транспортні послуги КП «Гайворонський комунальник» від 23.02.2018р №14.

За перше півріччя 2018 року КП «Гайворонський комунальник» реалізовано води 72,9 тис. м3, відведено стоків – 38,8 тис. м3, знешкоджено на очисних спорудах (крім каналізованих) – 19,4 тис. мЗ відходів, вивезено ТПВ комунальним підприємством – 5,3 тис. м3.

Упродовж 1 півріччя 2018 року до водопровідної мережі підключились 9 нових абонентів, загальна кількість споживачів послуги станом на 01.07.2018 року налічує 4171 абонентів.

Вищевикладену інформацію звіту члени виконкому взяли до відому та рекомендували керівникові КП «Гайворонський комунальник» продовжити роботу щодо організації безперебійного водопостачання населення та якісного ремонту?водопровідної мережі, організації подворового збору та вивезення сміття, активізувати роботу щодо притягнення до адміністративної відповідальності порушників у сфері благоустрою та несанкціонованого використання систем водопостачання. До 15 серпня надати пропозиції щодо облаштування нових та проведення поточних ремонтів існуючих контейнерних майданчиків та встановлення нових. В разі потреби – надати виконкому пропозиції щодо придбання необхідної техніки, обладнання, інвентаря.

З метою недопущення погіршення фітосанітарного стану міста, комплексного використання фітосанітарних заходів з карантину рослин, локалізації та ліквідації карантинних організмів на території міста, виконком міської ради прийняв рішення з 1 серпня 2018 року, розпочати фітосанітарні заходи з боротьби з карантинними організмами – американським білим метеликом, амброзією полинолистою та повитицею польовою. Всім підприємствам, установам, організаціям незалежно від їх форм власності, які діють на території міської ради, власникам приватних домоволодінь, в період з 1 серпня по 30 вересня 2018 року провести роботи направлені на знешкодження карантинних організмів - американського білого метелика, амброзії полинолистої та повитиці польової. Суворо дотримуватись карантинних вимог на території міської ради керівникам підприємств, установ, організаціям, які займаються вирощуванням, заготівлею, зберіганням, реалізацією та переробкою продукції рослинництва.

Також своїм рішенням виконком затвердив інформацію заступника міського голови Хмари З.Е. про огляд протоколів засідань виконавчого комітету міської ради за 6 місяців поточного року. За перше півріччя 2018 року прийнято 70 рішень щодо благоустрою міста, про роботу дошкільних закладів міста, фінансово-господарську  діяльність  міста, комунального підприємства, зрізування дерев, розгляд заяв співвласників багатоквартирних будинків, питання квартирного обліку, торгівельної діяльності та ін. Заступникам міського голови доручено забезпечити виконання прийнятих рішень.

У зв’язку з підготовкою та проведенням свята Дня міста 30 вересня 2018 року, виконком міської ради вирішив затвердити склад оргкомітету по проведенню свята Дня міста. Голова оргкомітету: Волуйко Р.Т.- міський голова, заступники голови?оргкомітету: Ковтонюк О.В. – секретар міської ради; Хмара З.Е. заступник міського голови; Штундер О.М. – заступник міського голови. Члени оргкомітету: – Тугушева В.Т. – нач. ВБОФ міської ради; Марущак С.І., – спеціаліст-юрист міської ради; Собчик В.В. – спеціаліст-землевпорядник міської ради; Годованець М.В. – в.о. нач. КП «Гайворонський комунальник»; Соболенко А. А. – директор міського Будинку культури; Горобець О.В. – редактор КПРГ «Гайворонський кур’єр»; Ільченко Г.В., – начальник відділу сім’ї, молоді та спорту (за згодою); завідувачі ДНЗ міста (за згодою); громадські діячі, громадські організації, члени виконкому та депутати міської ради за згодою.

Також виконком розглянув деякі інші питання і прийняв відповідні рішення.

Заряна Хмара,

заступник міського голови.