ТРИВАЮТЬ РОБОТИ З КАПІТАЛЬНОГО РЕМОНТУ СИСТЕМИ ВОДОПОСТАЧАННЯ МІСТА ТА ВОДОВІДВЕДЕННЯ

  • 1498

 

Якісне, цілодобове водопостачання гайворонців питною водою – одне з головних завдань діяльності органу місцевого самоврядування. За останні два роки в цьому напрямку комунальної сфери було зроблено дуже багато. Мабуть найбільше за всі часи незалежності України. Відремонтовано ряд свердловин, збудовано чотири нові свердловини, замінено насоси. Капітально відремонтовано та модернізовано обладнання насосних станцій «Актан» та «Залізнична», зокрема замінено насоси першого і другого підйому води на більш енергоефективні, що дало можливість зекономити до 45% енерговитрат.  Повністю замінено лічильники, запірні арматури на станціях. Вирішено проблеми з водопостачанням багатоквартирних будинків по вулицях Гайворонська?та Подільська - встановлено станцію третього підйому води, ліквідовано ряд старих проривів в центральному водогоні. Прокладено нову гілку водогону по вулиці Центральній до мікрорайону «Піски». Якісне покращення водопостачання уже відчули гайворонці. Адже вдалось досягти цілодобового постачання води, чого не було в Гайвороні упродовж десятиліть.

Попри всі ці досягнення є ще деякі проблеми, які потребують вирішення. Зокрема уже давно потребують капітального ремонту підвідні водомережі. Виконані з металевих труб вони, через зношеність і часті прориви потребують заміни. Тож міська влада розпочала роботи з реконструкції системи водопостачання в дві нитки Ду=300мм від насосної станції №1 та насосної станції №2 заводу «Октан»  до колодязя  на перехресті вулиць Гайворонської  та Василя Стуса.

Раніше  частково була замінена ділянка одного з сталевих водоводів Ду300 на поліетиленову трубу  діаметром 225 мм.

Робочим проектом «Реконструкція водопостачання в м.Гайворон Кіровоградської області (корегування) передбачається:

- заміна ділянки існуючого водоводу від насосної станції №1 до існуючого водопровідного колодязя (територія насосної станції №1;;

- заміна ділянки існуючого водопроводу від насосної станції  №2 заводу "Октан" та прокладання другої нитки водопостачання (ділянка біля насосної станції №2);

- заміна існуючої мережі водопостачання від насосної станції №1 до розподільчих міських мереж до колодязя  на перехресті вулиці Гайворонській (траса №1);

- заміна існуючої мережі водопостачання  від  частково заміненої ділянки до існуючого  колодязя    на перехресті    вулиці Гайворонській (траса №2). Загальна протяжність труб, які будуть замінені – близько 3,8 км.

Загальна?вартість робіт погоджена за договірною ціною, на момент укладання договору складає 8 388 408,00  грн. відповідно до проведеного тендеру на виконання робіт з реалізації проекту «Реконструкція водопроводу?в м.Гайворон Гайворонського району Кіровоградської області (корегування)».  Фінансування проекту проводиться за кошти державного бюджету та співфінансування міської ради.

Вартість робіт, виконання яких доручається Підряднику у 2018 році складає 2 725 310,00 гривень.  Фактичне фінансування у 2018 році складає 32% від загальної вартості кошторисної документації.

Роботи проводяться відповідно до затверджено графіку і планується завершити їх до кінця потчоного року.

Також наразі виконується терміновий ремонт частини мережі водовідведення міста. Заміна труб проводиться на ділянці після каналізаційно-насосної станції, що по вулиці Центральна. Металеві труби проходять в долині річки Ташличка, постійно знаходячись в агресивному середовищі - корозія завдала їм значної шкоди. Тому наразі проводиться термінова заміна труб на ділянці 40 метрів з метою запобігання їхньому прориву і розливу нечистот. Нові полієтиленові труби спеціально призначені для прокладання каналізаційних мереж, не бояться корозії і срок їхньої експлуатації набагато більший металевих труб.

В 2018 році завдяки сприянню міської влади для покращення надання послуг населенню комунальниками було придбано мотопомпу для ліквідації проривів центрального водогону, дороговартісне обладнання для прочистки систем каналізації та інше обладнання. Для мобільного пересування ремонтної бригади і перевезення мотопомпи, іншого обладнання було придбано вантажний автомобіль «OPEL».

В 2019 році комунальники спільно з міською владою планують провести повну заміну запірних арматур центрального водогону по місту та частково труб водопостачання та водовідведення, їх модернізацію з метою забезпечення надійного і безперебійного функціонування систем та надання якісних послуг гайворонцям.

 

Сергій Деркач, начальник дільниці водопостачання та водовідведення

КП «Гайворонський комунальник».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису