Коли ти – стержень, на якому тримається вся родина, шансів на невдачу просто немає!

  • 9

Фото без опису

Історії всіх внутрішньо переміщених українців починаються майже однаково: життя іде своїм плином, але війна і постійна небезпека змушує людей радикально міняти все і водночас. Але всіх ВПО об’єднує одне – як би важко, складно і болісно не було, вони не здаються, хапаючись за кожен шанс покращити свою долю.

У ситуацію повної невизначеності потрапила й Кобзар Оксана Миколаївна, уродженка Донецької області з м. Торецьк. Через постійну загрозу життя, ще з початку воєнних дій, вона зі своєю великою родиною була вимушена покинути домівку. Переїхала жінка на Кіровоградщину, зупинившись у Знам’янці. Спочатку переселенка мала надію на повернення, але з часом вирішила залишитись назавжди.

Питання роботи постало одним з першочергових: «Ситуація у нашій сім'ї відразу склалась непроста. Я єдиний годувальник у родині, фінансове забезпечення лягає на мої плечі. Я маю третю групу інвалідності. У мене двоє стареньких батьків, за якими треба доглядати. В чоловіка хвороба, що не дозволяє в повній мірі забезпечувати родину, є маленькі онуки. Тож коли ми вирішили питання з житлом, треба було відразу шукати роботу, ніколи було розслаблятися», – ділиться Оксана Миколаївна.

Оксана звернулась до Знам'янського управління Кропивницької філії Кіровоградського обласного центру зайнятості з метою надання допомоги у працевлаштуванні.

Свого часу жінка вчилася на бухгалтера, але попрацювати за фахом не вдалось – були відмови через відсутність професійного досвіду. Щоб вийти з замкненого кола, жінка опановувала інші сфери: працювала барменом, продавцем непродовольчих товарів. Вже тут у Знам'янці коли ж стала на облік, разом з кар'єрним радником склала індивідуальний план працевлаштування, у якості потенційних роботодавців обрала декілька підприємств та магазинів міста. Та знайти підходящу роботу довгий час не вдавалось.

За станом здоров'я Оксані Миколаївні рекомендовано працевлаштування в умовах приміщення, необхідно уникати переохолодження, взаємодії з алергенами. Варіанти, які траплялись, за словами жінки, не підходили. Але Оксана Кобзар – борець. Вона невтомно продовжувала пошуки, не опускаючи рук. І врешті надійшла гарна пропозиція – у ФОП Криниці Поліни Павлівни з’явилась вакансія продавця продовольчих товарів у магазин «Лавка продуктів». Не вагаючись, Оксана взяла направлення, успішно пройшла співбесіду з керівником, в результаті якої домовились про стажування, адже умови роботи влаштовували. А вже у вересні поточного року жінка була офіційно працевлаштована.

«Мені справді дуже подобається робота, задовольняють умови, зарплата, колектив, розташування недалеко від місця проживання, загалом – все! За сприятливих обставин, сподіваюсь, в цій організації зможу професійно і кар’єрно зростати», – відзначає Оксана Кобзар.

Ми бажаємо героїні цієї історії успіху і благополуччя, а іншим шукачам роботи –віри у свої сили і незламності духу. Втім, незламність – це характерна риса українців. Тож впевнено йдемо разом до Перемоги – і загальнонаціональної і в особистих досягненнях.

Кіровоградський обласний центр зайнятості