ЗАВЕРШИВСЯ ПРОЄКТ З КОМПЕНСАЦІЇ ВИТРАТ ЗА ТИМЧАСОВЕ РОЗМІЩЕННЯ ВПО

  • 12

Фото без опису

На виконання Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 року №333, було запроваджено проєкт «Прихисток». Проєкт фінансувався за рахунок державного бюджету, а також міжнародними донорами: 2023 рік — ТХЧУ, а у 2024 році фінансування здійснювалось за рахунок міжнародної донорської підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

З 01 вересня 2024 року в зв’язку з вичерпанням коштів міжнародних донорів проєкт «Прихисток» завершив свою дію.

Звертаємо Вашу увагу на те, що фінансування проєкту «Прихисток» з боку УВКБ ООН закінчився31 серпня 2024 року, тобто останнім звітним місяцем надання відповідної компенсації був серпень 2024 року.

Важливо зазначити, що протягом реалізації проєкту була надана фінансова підтримка особам, в яких розмістилися ВПО, на суму понад 3 млрд. гривень. Зокрема, в Кіровоградській області – близько 180,0 млн.грн.  Проєкт став успішним прикладом співпраці центральних та місцевих органів державної влади, органів місцевого самоврядування з міжнародними партнерами.