Олександр Лисун: «Ми прагнемо стати черговим місцем теплих зустрічей та успішних людей, сприяти розвитку рідного міста»

  • 12

Фото без опису

 

Започаткування власної справи, окрім фінансового підґрунтя і незалежності від роботодавця, дає змогу втілити у життя поставлені цілі, досягти більшого і кращого, вибудовуючи професійний маршрут за власним баченням, реалізуватись у підприємництві як самостійна одиниця.

Державна служба зайнятості активно підтримує такі ініціативи, сприяючи становленню майбутніх вітчизняних підприємців. Одним з таких є Лисун Олександр Миколайович, діючий військовий, а нині переможець програми «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей» і новоспечений ФОП.

Ідея зайнятися бізнесом зріла в Олександра вже давно. Він поставив на меті відкрити кав'ярню «Ваніль» за франчайзинговою моделлю і в тісному партнерстві з франчайзером розвивати свій заклад. Чоловік не сумнівався у власних силах, однак, за браком коштів, реалізувати свій задум не міг. Як тільки він дізнався про можливість стартапу завдяки урядовій грантовій програмі, відразу почав діяти: пройшов всі необхідні етапи та презентував свій бізнес-план членам комісії Кіровоградського обласного центру зайнятості. Певний час на шляху до реалізації мети стояли різні перешкоди, які він успішно подолав. І врешті Олександр Миколайович отримав схвальне рішення від Державного центру зайнятості.

Нещодавно він орендував приміщення під кав’ярню в районі Нова Балашівка міста Кропивницький і наразі налагоджує необхідні бізнес-процеси. Це буде перший досвід пана Олександра як підприємця. Він мріє створити у своєму закладі затишну й вишукану атмосферу, що в поєднанні з запашною кавою та смачними десертами, радуватиме відвідувачів. Відкриття заплановане на листопад поточного року. На сьогодні ж в орендованому приміщенні під кав’ярню невпинно йдуть всі організаційні роботи.

Олександр Лисун ділиться планами на найближче майбутнє:

«Кав'ярня «Ваніль» – це частина життя міста Кропивницький. На сьогодні в Кіровоградській області вже відкриті понад 10 кав'ярень цього бренду. Відразу по завершенню ремонтних робіт я планую працевлаштувати трьох осіб на посаду «Бариста». У кав'ярні будуть працювати майстерні фахівці, які зможуть якісно обслуговувати відвідувачів та задовольнити їх смакові потреби. Наші цільові клієнти – мешканці саме Балашівка. Заклад пропонує їм особливу комфортну атмосферу зі стильним дизайном, можливість як відпочити, так і попрацювати, і, звичайно ж, якісну смачну каву та неперевершені солодощі власного виробництва. А однією з переваг і родзинкою кав'ярні буде зона для дитячого відпочинку та ігор», – відзначає грантер.

Олександр Миколайович щиро сподівається, що його заклад буде процвітати і радувати людей навколо. Старт взято, а далі – лише перемога і професійна реалізація.

Тим, хто має давню мрію про започаткування власної справи і готовий невпинно крокувати до успіху, держава готова подати руку допомоги. Беріть участь у грантовій програмі від «єРобота», а за консультацією щодо отримання мікрогрантів звертайтесь за тел.: +38 (093) 478 70 81

Все про грант тут: https://dcz.gov.ua/people/micro

Кіровоградський обласний центр зайнятості