Програма розширення можливостей жіночого підприємництва Empowering Women Ukraine 2024

  • 67

Фото без опису

 

Подати заявку

Зареєструйтесь на онлайн пре-вебінар

 

Естонська рада у справах біженців у співпраці з Garage48 запрошує жінок Черкаської, Кіровоградської та Полтавської областей будувати своє майбутнє, втілюючи мрію про власний бізнес.
Для участі в програмі буде відібрано 80 осіб з новими бізнес-ідеями та 60 вже існуючих бізнесів, які отримають підтримку для започаткування та розвитку власної справи, ефективної та кризостійкої. З їх числа журі обере принаймні 60 осіб або бізнес-команд, які отримають від 39 000 до 195 000 грн у вигляді грантів на основі активів, а також піврічне наставництво.

Ознайомчий вебінар

07 березня 2024, 18:00-20:00 UTC+2 (за київським часом)

Кінцевий термін подання заявок на Програму підтримки заснування нового бізнесу ІНКУБАЦІЯ

17 березня 2024

Оголошення переліку учасниць, відібраних у Програму підтримки заснування нового бізнесу ІНКУБАЦІЯ

22 березня 2024

Програма підтримки заснування нового бізнесу ІНКУБАЦІЯ

06-21 квітня 2024

Фінал та церемонія нагородження учасниць Програми ІНКУБАЦІЯ

27 квітня 2024

Кінцевий термін подання заявок на Програму підтримки релокації та перезапуску існуючого бізнесу АКСЕЛЕРАЦІЯ

17 травня 2024

Оголошення переліку учасниць, відібраних у Програму підтримки релокації та перезапуску існуючого бізнесу АКСЕЛЕРАЦІЯ

3 травня 2024

Програма підтримки релокації та перезапуску існуючого бізнесу АКСЕЛЕРАЦІЯ

18-27 травня 2024

Фінал та церемонія нагородження учасниць Програми АКСЕЛЕРАЦІЯ

30 травня 2024

Надання бізнес-грантів та програма наставництва

Червень – листопад 2024

Попри триваючу війну та мільйони зруйнованих доль, українці продовжують боротися за свою державу та свободу. Майже 5 мільйонів людей, у пошуках безпечного місця для себе та своїх близьких, стали внутрішньо переміщеними. Естонська рада у справах біженців у співпраці з Garage48 запрошують жінок в Україні, що постраждали від російської воєнної агресії, відновити доходи шляхом підприємництва. 

 

ПРОГРАМА EMPOWERING WOMEN В УКРАЇНІ

З 2019 року Естонська рада у справах біженців у співпраці з Garage48 допомагають жінкам у східних і центральних областях України відновити доходи шляхом підприємництва. Впродовж чотирьох років учасниці програми «Розширення можливостей жіночого підприємництва» демонструють силу та рішучість українок у протистоянні найскладнішим викликам. Створюючи мікро- та сімейні підприємства, українки забезпечують себе і свої сім’ї джерелом доходів, створюють робочі місця і суспільно важливі сервіси, а також допомагають у боротьбі за свободу України, підтримуючи стійкість людей та економіки.

Вже вп’яте ми відкриваємо цю програму, щоб зустріти наступне покоління українських супервумен. Програма розширення можливостей жіночого підприємництва Empowering Women Ukraine 2024 відкрита для прийому заявок.

 

ХТО МОЖЕ ВЗЯТИ УЧАСТЬ?

Подавати заявки можуть жінки з КІРОВОГРАДСЬКОЇ, ПОЛТАВСЬКОЇ та ЧЕРКАСЬКОЇ областей, які через війну втратили засоби для забезпечення своїх сімей.

МИ ЗАПРОШУЄМО:

  • індивідуальних заявниць з новими ідеями для заснування мікробізнесу в Україні
  • існуючі індивідуальні або сімейні бізнеси з менш ніж 10 працівниками, очолювані жінками, які потребують підтримки для релокації та відновлення бізнес-діяльності в Україні
  • жінок з бізнес-ідеями та власниць бізнесу з різних галузей, крім сільського господарства*

*Аграрні підприємства і фермерські господарства можуть подати заявку на участь у Програмі екстреної підтримки засобів до існування 2023-2024: https://entrepreneur.pagulasabi.ee/uk/ukraine/emergency-livelihoods-2023-2024

 

ЯК ЦЕ ПРАЦЮЄ? 

Програма проходить повністю онлайн у центральних регіонах України - Полтавській, Кіровоградській та Черкаській областях. Заходи програми відбуваються переважно у вихідні та вечірній час. Програма ведеться англійською та українською мовами; для загальних сесій та майстер-класів передбачено синхронний переклад.

Під час навчання на програмі підприємництва у вас буде можливість удосконалити та отримати нові підприємницькі навички, навчатися у досвідчених підприємців та фахівців, побудувати мережу ділових контактів, розробити або переглянути свій бізнес-план, а також попрацювати над дизайном своїх продуктів і послуг. Ми працюватимемо над дизайн-мисленням, канвою бізнес-моделі, брендингом, креативним маркетингом, фінансовим плануванням, юридичними аспектами, онлайн-просуванням у соцмережах, психологічною стійкістю, навичками презентації та пітчингу (короткої влучної самопрезентації). Досвідчені українські та міжнародні наставники з галузей підприємництва і технологій поділяться своїми найкращими практиками побудови успішного бізнесу.

Програма передбачає практичне наставництво, семінари, взаємне навчання, командну роботу та фінальний прямий ефір, а для найуспішніших учасниць та команд - надання грантів на розвиток бізнесу та піврічну програму наставництва.

Після схвалення вашої заявки на участь у програмі ви отримаєте всю інформацію щодо входу на онлайн-платформи програми, відвідування семінарів, зустрічей з наставниками, розробки бізнес-планів і підготовки фінального пітчу.

Щоб дізнатися більше про програму, отримати інструкції щодо заповнення форми заявки та рекомендації щодо визначення вашої бізнес-ідеї - приходьте на ознайомчий вебінар, який проводимо онлайн 29 лютого о 18:00-20:00 UTC+2 (за київським часом).

Приєднуйтесь до подій у Facebook - ІНКУБАЦІЯ чи АКСЕЛЕРАЦІЯ.

У разі виникнення запитань щодо участі звертайтесь за контактами:

●      Естонська Рада з питань біженців – livelihoods@pagulasabi.ee, +38067 508 0839, https://www.facebook.com/ERCUkraine 

●      Garage48 – kseniia@garage48.org 

 

ГРАНТИ НА РОЗВИТОК БІЗНЕСУ ТА ПРОГРАМА НАСТАВНИЦТВА

Найуспішніші індивідуальні учасниці та бізнес-команди отримають підтримку у вигляді грантів на основі активів. Гранти надаються у вигляді обладнання, інструментів і послуг, необхідних для започаткування або розвитку власної справи.

На додачу до грантів, переможниці отримають програму індивідуального наставництва тривалістю 6 місяців та додаткові семінари задля підтримки подальшого розвитку бізнесу.

Загалом гранти на розвиток отримають 60 успішних бізнесів:

  • 35 індивідуальних заявниць з ідеями для заснування нового мікробізнесу отримають до 39 000 грн. кожна
  • 25 вже існуючих бізнесів, очолюваних жінками, отримають до 195 000 грн. кожний

Переможниці з числа індивідуальних заявниць з новими бізнес-ідеями після завершення програми мають зареєструвати свій новий бізнес, щоб отримати грант. 

*Ви можете податися на Програму підтримки заснування нового бізнесу, якщо ваша ідея є цілком новою (починаєте “з нуля”) або вона зареєстрована як бізнес не довше ніж 3 місяці на момент подачі заявки.

ЯК ПОДАТИ ЗАЯВКУ

Міжнародне журі експертів з підприємництва оцінює заявки на основі бізнес-потенціалу та соціально-економічної вразливості заявників.

  • 80 індивідуальних заявниць з новими бізнес-ідеями будуть відібрані для участі в Програмі підтримки заснування нового бізнесу ІНКУБАЦІЯ, яка відбудеться з 6 по 21 квітня 2024. Реєстрація - до 17 березня 2024 включно.  
  • 64 очолювані жінками існуючі бізнеси будуть відібрані для участі в Програмі підтримки релокації та перезапуску бізнесу АКСЕЛЕРАЦІЯ, яка відбудеться з 18 по 27 травня 2024. Реєстрація - до 17 травня 2024 включно.

Будь ласка, зверніть увагу, що вам необхідно зареєструватися на платформі (створити обліковий запис користувача), перш ніж ви зможете подати заявку: https://livelihoods.pagulasabi.ee/login 

У майбутньому список вимог для отримувачів чи цільових регіонів може бути змінений, а список категорій може бути розширений.

ДОДАТКОВО

Звертайтеся на гарячу лінію Естонської ради у справах біженців за номером:
0-738-617-998 з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 16:00, електронну пошту erc-hotline-ua@pagulasabi.ee або відправте запит за допомогою онлайн-форми якщо:

  • Вам потрібно отримати додаткову інформацію про програму та способи реєстрації;
  • Вам потрібна технічна підтримка;
  • Ви бажаєте залишити відгук або скаргу;
  • від Вас для участі в програмі вимагають оплати (у грошовій та/або негрошовій формі), надати послуги чи працювати на когось.

Програма розширення можливостей жіночого підприємництва здійснюється за фінансової підтримки Бюро USAID з питань гуманітарної допомоги (BHA)  та імплементується спільно з Acted Ukraine.

#UkraineResponseConsortium