Чи може бути надано мікрогрант виключно для започаткування підприємницької діяльності?

  • 22

Фото без опису

 

Насамперед нагадаємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738 затверджено Порядок надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу (далі – Порядок). Порядок передбачав, що мікрогранти надаються фізичним особам та суб’єктам господарювання для створення або розвитку бізнесу. Водночас однією з обов’язкових умов було створення одного або двох робочих місць. Надання мікрогранту без створення робочих місць не передбачалось.

Урядовою постановою від 26 квітня 2024 року № 491 (набрала чинності 4 травня 2024 р.), серед іншого, внесено зміни до Порядку. Одна із змін стосується можливості надання мікрогранту виключно у разі зобов’язання отримувача мікрогранту зареєструватись фізичною особою-підприємцем.

Тож відтепер мікрогрант може бути надано також виключно для започаткування підприємницької діяльності. Звертаємо увагу, що мова йде тільки про реєстрацію як фізичної особи-підприємця (при створенні юридичної особи (без зобов’язання створення робочих місць) мікрогрант не може бути наданий).

Розмір такого мікрогранту може бути від 50 до 75 тис. грн. 

Примітка. Відсутність зобов’язання у отримувача мікрогранту щодо створення робочих місць не позбавляє його можливості, у подальшому, укладати трудові договори з найманими працівниками.

Вже зараз шукаєте працівників? Ознайомитись з резюме шукачів роботи можна на вебсторінці Державного центру зайнятості, для цього перейдіть за посиланням  https://dcz.gov.ua/userSearch/resume

Є питання щодо отримання мікрогрантів? Звертайтеся за телефоном +38 (093) 478 70 81

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості