ПРО ГУМАНІТАРНУ ДОПОМОГУ АГРАРІЯМ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

  • 43

Фото без опису

Внаслідок повномасштабної війни та окупації Херсонщини агропромисловий сектор зазнав значних збитків. Та, незважаючи на ситуацію, що склалася, в регіоні вже розпочалася третя, після звільнення правобережжя Херсонщини, посівна кампанія. Аграрії проводять сівбу ярих зернових та зернобобових культур та готуються до посіву пізніх зернових та технічних.

Проте, на сьогодні гостро стоїть питання забезпечення сільськогосподарських виробників цієї області матеріально-технічними ресурсами для проведення комплексу польових робіт. Зокрема, потрібна термінова допомога у вигляді посівного матеріалу насіння соняшнику. У поточному році херсонські аграрії планують провести посів цієї культури на площі 52,0 тис. га.

Враховуючи ситуацію в аграрному секторі Херсонщини, пов’язану з величезними втратами, пропонуємо долучитися до посильної допомоги у наданні насіння соняшнику. Посівний матеріал буде направлений малим аграріям Херсонської області. Це дасть змогу виробникам засіяти розміновані у 2024 році поля, зберегти робочі місця. Документальне оформлення гуманітарного вантажу (Акт прийому-передачі, тощо) гарантовано.

Контактна особа з питань надання гуманітарної допомоги - заступник директора департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської обласної військової адміністрації Бурага Тетяна Вікторівна (моб. тел. 096-97-93-105).