Чи надається роботодавцям компенсація щодо працевлаштованих осіб за дні перебування їх у відпустці без збереження заробітної плати?

  • 43

Фото без опису

 

Якщо в процесі трудових відносин працевлаштована особа перебуває у відпустці без збереження заробітної плати, то компенсація за ці дні роботодавцю не надається.

Нагадаємо, що при працевлаштуванні окремих категорій безробітних (визначені в частині 1 статті 26 Закону України “Про зайнятість населення”. До них належать, зокрема, особи, звільнені після відбуття покарання) роботодавцям можуть компенсуватися фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) за відповідну особу за місяць, за який він сплачений, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску. Загальна тривалість виплати цієї компенсації становить 12 місяців.

Процедурні питання надання компенсації врегульовані Порядком надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 10 лютого 2023 року № 124.

Закон України “Про зайнятість населення”, зазначений Порядок та інші нормативно-правові акти, що регулюють сферу зайнятості, доступні на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням https://is.gd/bboFWa

Є питання? Звертайтеся до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування: контакти тут http://surl.li/pacfp або пишіть у Telegram-канал t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості