Спалювання сухої рослинності заборонено

  • 56

Фото без опису

На території Голованівського району значно збільшилась кількість пожеж пов’язаних із займанням сухої рослинності. Тому вкотре нагадуємо та наголошуємо на передбаченій чинним законодавством адміністративній відповідальності за порушення правил пожежної безпеки, а саме:

адміністративну відповідальність - стаття 77-1 КУпАП  «Самовільне випалювання рослинності або її залишків» - тягне за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від девятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

адміністративна відповідальність – стаття 77 КУпАП «Порушення вимог пожежної безпеки в лісах» - тягне за собою накладення штрафу на громадян від дев’яноста  до двохсот сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двохсот сімдесяти до дев’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

З метою недопущення спалення рослинних рештків на землях сільськогосподарського призначення, у смугах уздовж автомобільних доріг, залізниць, парках щоденно проводяться рейдові перевірки за участю представників лісового та мисливського господарства, екологічної інспекції, Національної поліції, територіальної оборони та Голованівського РУ ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.

Будьте обачними та пильними!Бережіть довкілля та екосистему нашої держави!

 Не нехтуйте правилами безпеки!

Весна є початком пожежонебезпечного періоду, а саме з моменту танення снігового покриву в лісі до появи повного зеленого покриву або настання стійкої дощової осінньої погоди. Щорічно пожежі завдають непоправного збитку природі та державі. Найбільша їхня кількість зазвичай припадає на весняно-літній період. Тому з метою запобіганню пожеж в екосистемах та у побуті проводяться патрулювання та щоденна інформаційно - роз’яснювальна робота серед населення з протипожежної безпеки. Також даний період співпадає з початком весняних канікул, тож в першу чергу хотілося б звернутись до батьків. Не залишайте дітей без нагляду! Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з опаленням, електричними приладами, відкритим вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Не забувайте, що не лише вогонь може завдати шкоди, адже є й інші небезпеки, і завжди знаходяться відчайдухи, які полюбляють провести відпочинок біля водоймищ та порибачити без дозволу батьків. Отже, навчайте дітей та і самі дотримуйтесь основних паравил безпечної поведінки біля води. Навесні дуже часто фіксуються випадки знаходження вибухонебезпечних предметів часів другої світової війни, а в сьогодення потрібно бути особливо обізнаним в мінній безпеці, досконало знати найпростіші дії в разі виявлення підозрілого чи вибухонебезпечного предмета. Також звертаємося до Вас з проханням не нехтувати сигналом повітряної тривоги. Будьте відповідальними до власної безпеки та безпеки ваших рідних! Якщо ви стали свідком проявленої мужності і героїзму або безпосереднім учасником рятування людей, ліквідації пожежі, аварії чи стихійного лиха, просимо вас надавати інформацію за телефонами: (0522)22-15-42 або за адресою: м.Кропивницький, вул. Пашутінська, 1, 25015 (відділ інформації та комунікацій з громадськістю ЦЗД Управління ДСНС України у Кіровоградській області). Підсумки підбиваються напередодні Дня рятівника. Учасники, які стають лауреатами, нагороджуються Державною службою з надзвичайних ситуацій України відзнакою “Герой-рятувальник року”. Чекаємо ваших листів і повідомлень!