КАЦАН РУСЛАН СЕРГІЙОВИЧ

  • 144

Фото без опису

Народився Руслан 22 березня 1989 року. Навчався в ЗОШ №3 з 1996 по 2006 рік. З 2007 року він присвятив своє життя армії, проходячи навчання в 169-му навчальному центрі «Десна» ім. князя Ярослава Мудрого, де показав готовність стати на захист Батьківщини. Після завершення служби продовжив освіту, вступивши в 2009 році до Головного управління МВС м.Києва, де й  залишився працювати в патрульній службі. Пізніше, в 2011 році переїхав до м.Одеса, працював деякий час в службі охорони.

В період 2015 по 2017 рік Руслан брав участь в АТО на сході України, де отримав заслужені відзнаки «Учасник АТО» та «Ветеран війни. Учасник бойових дій».

З початком повномасштабного вторгнення Руслан без коливань вирушив на захист. Спочатку ніс службу на блокпосту в рідному місті, а потім був призваний до 57-го ОМПБр ім. Костя Гордієнка. Брав участь в обороні Чернігова, після чого був перенаправлений на Херсонський напрямок. Там підрозділ було розбито ворогом.  Його становище було складне, але це не зупинило його. Він продовжував боротися у складі 41-го ОМПБ на Куп'янському напрямку.


«Можливо занадто відчайдушний, чистої душі патріот, завжди привітний, готовий допомогти кожному» саме таким він залишиться в нашій пам’яті.

Командир відділення безпілотних авіаційних комплексів розвідувального взводу 3 механізованого батальйону військової частини А4576, солдат Руслан в результаті вогнепального поранення голови загинув 26 грудня 2023 року в районі населеного пункту Куп’янськ – Вузловий, Куп’янського району, Харківської області.

Інші статті

Всі статті