Грошова допомога від УВКБ ООН на оренду житла - як отримати допомогу?

  • 190

Фото без опису

Благодійний фонд «Право на захист» у партнерстві з УВКБ ООН проводить збір даних на отримання грошової допомоги на оренду житла.

📍Програма діє у Київській, Черкаській та Кіровоградській областях. 

Метою програми є підтримка родин ВПО після вимушеного переміщення та сприяння їхній інтеграції. Допомога передбачає відшкодування вартості оренди житла родині протягом 6 місяців.

❗️Грошова допомога надається виключно на оренду житла❗️ 

Хто може отримати допомогу?

До програми можуть бути зараховані родини ВПО, які були вимушені переміститися після 24.02.2022, ще не отримували цільову грошову допомогу на оренду житла від міжнародних організацій, а також належать до однієї з наступних категорій населення: 

  1. Проживають у місці компактного поселення та готові продовжувати оренду житла після завершення програми;
  2. проживають у місці компактного поселення, яке збираються розформувати;
  3. перебувають під ризиком виселення/втрати орендованого житла, а також мають хоча б один із перерахованих нижче критеріїв вразливості;
  4. нещодавно переміщені родини, які не бажають жити в МКП та мають хоча б один із перерахованих нижче критеріїв вразливості.

Обов’язковими критеріями вразливості для категорій населення 3 та 4 є: 

  • родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з однією або більше дитиною віком до 18 років або з особами похилого віку від 55 років;
  • родина, яку очолює одна самотня/кілька самотніх осіб похилого віку від 55 років або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років;
  • родина з однією або кількома особами з особливими потребами (інвалідність, хронічні захворювання тощо);
  • родини, які опікуються дітьми без супроводу (документально підтверджені).

Адреси пунктів збору даних

❗️Увага! Онлайн реєстрація неможлива❗️

⚠️Для подання заявки необхідна особиста присутність усіх членів родини у пункті збору даних. Для сімей, членами яких є маломобільні люди, які не можуть прибути до пункту збору даних, дозволено подати заявку за оригіналами документів та за умови надання медичної довідки, що підтверджує медичний стан.

м. Київ

Наразі діють мобільні групи. Уточнюйте адресу на гарячій лінії програми 0 800 750 104 

❗️ Відкриття стаціонарного пункту збору даних на грошову допомогу незабаром. Запрошуємо слідкувати за новинами БФ "Право на захист". 

м. Черкаси

Наразі діють мобільні групи. Уточнюйте адресу на гарячій лінії програми 0 800 750 104. 

❗️ Відкриття стаціонарного пункту збору даних на грошову допомогу незабаром. Запрошуємо слідкувати за новинами БФ "Право на захист".

м. Кропивницький

м. Кропивницький, вул. Пашутинська, 31-а, офісне приміщення (біля ЦНАПу)

Графік роботи: Пн-Пт 09:00–18:00.

Перелік необхідних документів: 

  • Документ, що посвідчує особу, номер паспорта, адреса реєстрації, місце й дата народження;
  • адреса та реєстраційний номер ВПО (за наявності);
  • свідоцтво про народження дітей;
  • податковий номер (необхідний для виплати допомоги);
  • документи, що підтверджують належність до зазначених категорій вразливості (довідки, витяги тощо);
  • Підписане бенефіціаром зобов’язання щодо використання ресурсів за цільовим призначенням – орендна плата

Спосіб виплати грошової допомоги

❗️ Важливо: після подання заявки, інформація у ній буде ще додатково перевірятись на відповідність умовам програми, а також на факт отримання подібної допомоги від інших міжнародних організацій. Першу виплату слід очікувати мінімум 4 тижні від дати подання заявки.  

1️⃣ Через мобільний додаток та систему грошових переказів

Ви отримаєте SMS-повідомлення про надходження коштів на ваш мобільний телефон.

Вам потрібно буде завантажити додаток Vibrant для того, щоб отримати допомогу від УВКБ ООН на цифровий гаманець. Створіть обліковий запис у Vibrant, використовуючи номер телефону, місяць та рік народження за якими ви зареєструвались на отримання допомоги. Як тільки ваші дані будуть перевірені - ви отримаєте повідомлення в додатку, а допомога буде перерахована на ваш гаманець.

Ви можете отримати свої кошти через систему грошових переказів MoneyGram готівкою чи зарахуванням на банківський рахунок (рекомендовано перевірити з вашим банком, чи він підтримує таку послугу). Користуйтесь підказками всередині додатку, заповніть заявку про зняття коштів та отримайте код переказу. Відвідайте будь-яке партнерське відділення MoneyGram, щоб отримати допомогу готівкою (знайти найближче до вас відділення MoneyGram можна тут). Рекомендовано зателефонувати до відділення MoneyGram заздалегідь, щоб пересвідчитися, що кошти доступні. У відділенні MoneyGram, скажіть консультанту, що це транзакція на отримання коштів. Не забудьте принести документ, що засвідчує вашу особу (паспорт громадянина України, закордонний паспорт, ДІЯ), та код переказу з MoneyGram.

Якщо у вас є питання або ви зіткнулися з проблемами в користуванні додатком, ви можете переглянути сторінку з частими запитаннями.

Vibrant надає підтримку в чаті, телефоном та електронною поштою. Якщо у вас виникли труднощі чи запитання, ви можете надіслати електронний лист на helpua@vibrantapp.com або зателефонувати за номером 0 800 301 009. Щоб зв’язатися з агентом через чат, натисніть ? у програмі Vibrant.

З питань, пов’язаних з отриманням готівки або MoneyGram, зверніться безпосередньо до служби підтримки клієнтів Moneygram. Електронна адреса: digitalsupport@moneygram.com 

Гаряча лінія підтримки MoneyGram: 0 800 503 273

2️⃣ На банківську картку (для тих, у кого немає смартфона)

Увага! Така банківська картка повинна бути дійсна ще як мінімум 6-8 місяців, а також: 

  • Належати саме вам;
  • бути гривневою; 
  • не є соціальною, карти "єПідтримка" / "єМалятко" НЕ підходять!

Потрібно буде вказати номер картки 16 цифр (без пробілів) / банківський рахунок IBAN — UA+27 цифр (без пробілів). 

УВАГА: Нам не потрібен ваш код CVV (тризначний код на банківській картці). Співробітники фонду не повинні його вимагати.

Вся інформація, яку ви надасте під час реєстрації, є конфіденційною і буде занесена в базу даних УВКБ ООН. Надаючи свої персональні дані, ви даєте згоду на передачу їх постачальнику фінансових послуг з метою отримання грошової допомоги.