Пільги для сімей загиблих військових

  • 666

Фото без опису

    Дев’ять років минуло, як російські загарбники окупували частину українських територій. І вже понад рік триває повномасштабна війна. За цей час тисячі українців взяли до рук зброю та стали на захист рідної землі. На жаль, частина з них повернулися додому навіки.

     Надання пільг та посвідчення члена сім’ї загиблого військовослужбовця здійснюють відповідно до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

Хто має право на пільги:

Права на пільги мають:

  • дружина (чоловік), у разі якщо вона (він) не взяла (не взяв) інший шлюб
  • неповнолітні діти або повнолітні діти — особи з інвалідністю з дитинства
  • батьки, які перебували на утриманні військовослужбовця.

    У випадку загибелі захисника, батькам, дружині або чоловіку та дітям видається Посвідчення встановленого зразка. Дітям таке посвідчення видадуть, коли їм виповниться 14 років, а дітям, які ще не досягли цього віку, пільги надаватимуть на підставі довідки, що видається одному з членів сім'ї військового.

Пільги ,що передбачені для сімей загиблих військових :

  • безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням або одержання компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування;
  • •50% знижка плати за користування комунальними послугами (газом, електроенергією та іншими послугами) та скрапленим балонним газом
  • 50% знижка вартості палива, в тому числі рідкого.
  • безплатне першочергове зубопротезування

Для оформлення пільг пільговику потрібно звернутись до Пенсійного Фонду України,або ж до Центру надання адміністративних послуг для оформлення даної знижки,перелік документів буде залежати від виду опалення,який використовується.

 

Крім цього ,згідно розпорядження начальника Кіровоградської обласної військової адміністрації від 28 червня 2022 року № 434-р, сім'ї загиблого військовослужбовця ,який брав участь у бойових діях або забезпечував здійснення заходів з національної безпеки і оборони ,відсічі і стримуванні збройної агресії надається одноразова допомога.

За детальною інформацією можете звернутись до Центру надання адміністративних послуг(ЦНАП) Гайворонської міської ради ,кабінет 20 або за номером телефону 0686458229.