Чи може водій тролейбуса для здобуття першого класу підвищити кваліфікацію з використанням ваучера?

  • 92

Фото без опису

Так, може.

Найперше зазначимо, що наказом Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України від 17 червня 1999 року № 144 (із змінами) затверджено випуск 87 “Житлове та комунальне господарство населених пунктівДовідника кваліфікаційних характеристик професій працівників. Визначено, серед іншого, кваліфікаційні характеристики водія тролейбуса з третього по перший класи.

Так, кваліфікаційними вимогами до водія тролейбуса 1-го класу є повна або базова загальна середня освіта, або ж професійно-технічна освіта (зазначаємо, що для отримання ваучера наявність принаймні такого рівня освіти є обов’язковим).

Для здобуття таким водієм 2-го класу першого класу потрібний стаж роботи водієм 2-го класу не менше 2-х років та підвищення кваліфікації.

У разі якщо водій тролейбуса належить до категорії громадян, яким може бути виданий ваучер, його підвищення кваліфікації може бути сплачено Державною службою зайнятості – професія “Водій тролейбуса” належить до числа професій, які  включені до Переліку професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер.

Примітка. Належність особи до категорії громадян, яким може бути виданий ваучер, можна з’ясувати шляхом перегляду такої інформації в статті 30 Закону України “Про зайнятість населення” на вебсторінці Державного центру зайнятості http://surl.li/geaey

Довідково. Цей матеріал є черговим з низки запитань-відповідей щодо отримання ваучерів на навчання. Попередній матеріал був розміщений на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі  Facebook 1 вересня  2023 року http://surl.li/kungy

Є інші питання сфери зайнятості? Телефонуйте на гарячу лінію обласного центру зайнятості  https://is.gd/MvNvro

Кіровоградський обласний центр зайнятості