ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО НАМІРИ ОТРИМАТИ ДОЗВІЛ НА ВИКИДИ ЗАБРУДНЮЮЧИХ РЕЧОВИН В АТМОСФЕРНЕ ПОВІТРЯ СТАЦІОНАРНИМИ ДЖЕРЕЛАМИ

  • 103

Фото без опису

Товариство з обмеженою відповідальністю «ГРАН ФОРМАТ» (ТОВ «ГРАН ФОРМАТ») оголошує про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами з метою продовження господарської діяльності на майданчику, що знаходиться за адресою: 26331, Кіровоградська обл., Голованівській р-н, с. Хащувате, вул. Небесної Сотні, 1/4.

Дані щодо юридичної особи: ТОВ «ГРАН ФОРМАТ»; код ЄДРПОУ: 41628987, адреса: 03164, місто Київ, вулиця Підлісна, будинок 1, офіс 7; керівник – Лопушняк Іван Володимирович; тел.: (38050) 444-20-28, електронна пошта: office@granformat.com.ua. Основний вид економічної діяльності підприємства – 20.15 Виробництво добрив і азотних сполук.

Проммайданчик ТОВ «ГРАН ФОРМАТ» має висновок з оцінки впливу на довкілля №21/01-2021918481/1 від 14.04.2022 виданий Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України (Міндовкілля).

ТОВ «ГРАН ФОРМАТ» спеціалізується  перевантаженні, грануляції, фасуванні та тимчасовому зберіганні хімічних вантажів (мінеральних добрив) в тарі та насипом, загальним обсягом перевантаження 35 000 т/рік. Розвантаження мінеральних добрив з вагону чи автотранспорту виконується за допомогою автокрану або вилковими навантажувачами в/п 3 тони. Вагони подають на територію бази по залізничній колії підприємства, для автотранспорту є спеціально відведене місце його розвантаження.  Вантаж надходить у мішках по 50 кг та у біг-бегах (0,5-1т), після вивантаження, добрива за допомогою навантажувачу переміщують у склади та встановлюються на піддони.

Відвантаження мінеральних добрив зі складів виконується за допомогою автокрану та навантажувачу. Вивантаження карбамідно-аміачної суміші (КАС) відбувається з автоцистерни або залізничної цистерни, за допомогою насосу, в резервуари РВС-200 (ємність 200 м3- 2 шт), РВС -400 (ємність 400 м3- 4 шт). Відвантаження КАС з резервуарів, за допомогою насосу на автотранспорт.

На лінії грануляції та фасування сульфату амонію, вантаж надходить автомобільним або залізничним транспортом та за допомогою ковшового навантажувача перевантажується до закритого складу, далі, ковшовим навантажувачем подається на лінію грануляції звідки – на установку фасування в біг-беги марки АД-50РКЗ. Відвантаження сульфату амонію зі складу передбачається за допомогою автокрану або вилкового навантажувача на автотранспорт або залізничний транспорт.

До атмосферного повітря будуть потрапляти наступні забруднюючі речовини: речовини у вигляді суспендованих твердих частинок (мікрочастинки та волокна), аміак, оксиди азоту (в перерахунку на діоксид азоту [NO+NO2]), оксид вуглецю, сірки діоксид, неметанові легкі органічні сполуки (НМЛОС) вуглеводні насичені С1219, вуглецю діоксид, азоту(1) оксид [N2O], метан, арсен та його сполуки (у перерахунку на арсен), хром та його сполуки (у перерахунку на хром), мідь та її сполуки (у перерахунку на мідь), ртуть та її сполуки (у перерахунку нартуть), нікель та його сполуки (у перерахунку на нікель), свинець та його сполуки (у перерахунку на свинець), цинк та його сполуки (у перерахунку на цинк), залізо та його сполуки (у переpахунку на залізо), манган та його сполуки (у перерахунку на діоксид мангану), кремнію діоксид аморфний, титану діоксид, уайт-спірит та сольвент нафта. Обсяг викидів забруднюючих речовин від стаціонарних джерел при максимальному навантаженні може скласти до 10,20 т/рік (з яких викиди вуглецю діоксиду складуть 9,13 т/рік).

На межі встановленої СЗЗ та найближчої житлової забудови згідно розрахунків розсіювання концентрація забруднюючих речовин в атмосферному повітрі не перевищує встановлені законодавством допустимі норми. Заходи щодо скорочення викидів не плануються. Зазначені у матеріалах пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають гранично допустимим викидам затвердженим законодавством.

Господарська діяльність підприємства ТОВ «ГРАН ФОРМАТ» не належить до переліку виробництв та технологічного устаткування, які підлягають до впровадження найкращих доступних технологій та методів керування.

Зауваження та пропозиції щодо наміру отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами ТОВ «ГРАН ФОРМАТ» подавати протягом 30 днів з моменту опублікування даного повідомлення до Кіровоградської обласної військової адміністрації за адресою: 25006, м. Кропивницький, пл. Героїв Майдану, 1; тел.+38052 224-03-30, e-mail: public@kr-admin.gov.ua.