ЩОДО НАДАННЯ МАТЕРІАЛЬНОЇ ГРОШОВОЇ ДОПОМОГИ ПОСТРАЖДАЛОМУ НАСЕЛЕННЮ ВНАСЛІДОК ПІДРИВУ РОСІЙСЬКОЮ ФЕДЕРАЦІЄЮ ГРЕБЛІ КАХОВСЬКОЇ ГІДРОЕЛЕКТРОСТАНЦІЇ

  • 144

Фото без опису

Відповідно до Постанови КМУ від 07 липня 2023 р. № 691 «Про внесення змін до Порядку надання одноразової матеріальної грошової допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву Російською Федерацією греблі Каховської гідроелектростанції» та затвердженого Порядку надання одноразової матеріальної грошової допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву рф греблі Каховської гідроелектростанції, відділ надання адміністративних послуг Гайворонської міської ради повідомляє наступне.

Жителі Миколаївської та Херсонської областей, які постраждали від підтоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС, можуть отримати одноразову грошову допомогу. Розмір допомоги складає 5 тис. грн на кожну особу, в т.ч. – на неповнолітніх дітей, незалежно від того, чи зареєстровані вони як ВПО і чи отримують щомісячні виплати на проживання.

Важливо, що люди, які з 6 червня виїхали із підтоплених районів тимчасово окупованого лівого берега на підконтрольну Україні територію, також мають право на отримання виплат.

Не пізніше від 31 серпня 2023 року (включно) необхідно подати заяву до органу соціального захисту населення за адресою фактичного місця проживання особисто або уповноважену ним особу.

Орган соціального захисту населення ухвалює рішення про призначення допомоги протягом 10 робочих днів із дня подання заяви.

Виплата коштів проводиться через установи уповноважених банків на номер банківського рахунку (за стандартом IBAN) особи або через відділення Укрпошти.

За додатковою інформацією звертатися до Гайворонського відділу соціального захисту населення за тел. (05254) 5-01-30.