ДИТИНА В РОДИНІ

  • 207

Фото без опису

Діти, які проживають в сім`ях, що опинились в складних  життєвих обставинах,  потребують особливої допомоги і підтримки, адже найрідніші люди, їх батьки, ведуть асоціальний спосіб життя, не дбають про них, не намагаються створити належні умови для їх виховання, розвитку, навчання, лікування. І тільки загальними зусиллями, проводячи певну профілактичну роботу,  іноді вдається донести до батьків, що діти – це найцінніший скарб, до якого треба ставитися відповідально,  дбати про їх добробут, любити і робити все, щоб їх діти жили в будинку, де світло,  де прибрано, де ліжко заслане чистою постіллю, де в холодильнику є готова їжа, а у шафі є чисті дитячі речі. В іншому випадку, коли батьки нехтують своїми батьківськими обов’язками та не прислухаються до порад фахівців, з таких родин дітей вилучають. Тому службою у справах дітей  постійно організовуються профілактичні рейди  «Дитина в родині». 
  Так, сьогодні,  22  червня  2023 року спеціалісти служби у справах дітей разом з фахівцем з соціальної роботи КЗ «Гайворонський міський центр соціальних служб» Гайворонської міської ради та інспектором ювенальної превенції відділення поліції №1 (м. Гайворон) здійснили рейд в села Покровське та Бандурове та обстежили умови проживання родин в яких виховується 8 дітей, які перебувають на обліку у службі у справах дітей. За результатами  обстеження одній родині виписано попередження про невиконання батьківських обов’язків  та ініційовано притягнення до адміністративної відповідальності.
 Що робити, якщо ви виявили дитину з ознаками насильства або недбалого ставлення? До кого необхідно звернутись, аби уберегти дитину від таких ризиків?
Шановні жителі Гайворонської міської територіальної  громади звертайтеся до служби у справах дітей Гайворонської міської ради!