ВІД ЛІТНІХ ПРИШКІЛЬНИХ ТАБОРІВ ДО ЛІТНІХ ПРЕДМЕТНИХ ШКІЛ

  • 80

Фото без опису

Літо -  це не лише пора шкільних канікул та відпочинку, але і час для надолуження втрачених знань та можливостей. Цього року  заклади освіти громади відійшли від звичних літніх пришкільних таборів і, починаючи з 1 червня, протягом двох тижнів працювали за новою для себе формою роботи – літні предметні школи. Це дало можливість педагогічним працівникам, соціальним педагогам, психологам, батькам та учням спільними зусиллями налаштувати роботу, спрямовану на мінімізацію освітніх втрат, зумовлених як пандемією, так і війною в країні.

Упродовж двох тижнів, в закладах освіти були організовані заняття в літніх предметних школах, де учні мали змогу у нестандартній формі (у вигляді бесіди, гри, конкурсу, екскурсії, подорожі, змагання, індивідуальних консультацій та експериментів) надолужити  прогалини та недоотримані знання під час навчального року, дізнатись багато цікавого та позапрограмового матеріалу з  різних  предметів.  Педагогами та психологами закладів освіти були створені умови для компенсації освітніх втрат, змістовного відпочинку, організації  навчання та дозвілля дітей і підлітків, формування здорового способу життя, творчого і духовного розвитку, національно-патріотичного виховання, шанобливого ставлення до навколишнього середовища та історії свого краю. Предметна школа включала розумне поєднання відпочинку, праці, спорту з пізнавальною, естетичною, оздоровчою діяльністю, заходами з популяризації збереження психічного та фізичного здоров'я.

Понад 600 учнів, з них 47 дітей з сімей ВПО змогли долучитись до проведених заходів.  Не забули і про випускників. Для них були проведені індивідуальні консультації по підготовці до НМТ та предметні консультації. 

Загалом, два тижні відпочинку та занять, подорожей та екскурсій у  поєднанні з квестами, предметними, математичними та літературними вікторинами і калейдоскопами, історичними брейн-рингами, спортивно розважальними заходами пройшли весело та корисно.