РЕЙНИШ ДМИТРО РУСЛАНОВИЧ

  • 146

Фото без опису

 

«Найщиріший хлопець, завжди був безкорисливий, душа компанії, той, який завжди прийде на допомогу, навіть якщо сам у скруті. Піклувався про батьків та допомагав, завжди їх шанував та розумів. Діма спочатку думав та аналізував, потім вже робив якісь висновки. Ніколи не засуджував людей, навіть коли знав ситуацію досконало. Хлопець, який не боявся ризикувати та досягати своїх цілей, чітко стояв на своєму, пройшовши свій тернистий шлях, який його ані трохи не надломив, тільки загартував характер», – сказав кращий друг захисника Павло Гапонов.

Дмитро Рейниш (позивний – Рекс) народився 26 жовтня 2000 року у місті Гайворон. Після закінчення школи вступив до Київського спортивного ліцею-інтернату за направленням «Веслування на байдарках». Входив до збірної команди Києва. З 2018 року заочно навчався в Переяслав-Хмельницькому державному педагогічному університеті ім. Григорія Сковороди на факультеті фізичної культури, спорту та здоров'я. Працював фітнес-тренером. Любив спорт, музику та книжки.
У 2020-му чітко для себе вирішив, що піде в Окремий загін спеціального призначення НГУ «Азов». 
Коли почалася повномасштабна війна, Дмитро був – навідником гармати гаубичного артилерійського взводу та обороняв місто Маріуполь разом з побратимами з полку.  Згодом перейшов у піхоту.

Під час виконання бойового завдання їх оточили. Рекс допоміг пораненому побратиму, але їм довелося розділитися, так він отримав п’ять кульових поранень. 21-річний боєць полку «Азов» загинув 31 березня 2022 року при евакуації з "Азовсталі" – збили гелікоптер. 
Останніми словами Дмитра до побратимів були :  «ми пишемо  історію, історію , яку ніхто не повинен забути !  Я гордий,  що  залишаю в ній свій слід».

Рейниш Дмитро Русланович нагороджений: 
- медаллю « За військову службу Україні»;
- орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Інші статті

Всі статті