Чи потрібно пред’являти документи при перереєстрації безробітного?

  • 60

 

Так, потрібно.

Нагадаємо, що з 10 травня 2023 року діє Порядок реєстрації, перереєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 30 березня 2023 року            № 446 (далі – новий Порядок).

Питання перереєстрації безробітного врегульовано пунктом 34 нового Порядку та здійснюється з дня подання відповідної заяви за умови подання/пред’явлення документів та відомостей, визначених у пунктах 18-20 нового Порядку.

Примітки. Перереєстрацією безробітного є поновлення попередньої його реєстрації, якщо після її припинення безробітний не працевлаштувався.

Раніше, перереєстрація безробітного здійснювалась також з дня подання відповідної заяви. Це було визначено пунктом 32 Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2018 року № 792 (втратила чинність на підставі постанови № 446). Подання чи пред’явлення документів та відповідних відомостей (на відміну від нового Порядку) не було прописано.

Вже зараз ознайомитися з новим Порядком можливо на урядовій вебсторінці за посиланням http://surl.li/gzecb

Цей матеріал є черговим із серії матеріалів з висвітлення нового Порядку. Попередній матеріал був розміщений на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі Facebook 31 травня 2023 року. Перейдіть за посиланням http://surl.li/hoiok

У вас виникають питання з питань працевлаштування, постановки та перебування на обліку? Телефонуйте на «гарячу» лінію Кіровоградського обласного центру зайнятості за тел. : +380665818784 та  (0522) 32 17 68

Є інші питання? Контакти тут https://is.gd/20aDFB 

Пишіть у телеграм https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості