Збільшено перелік професій для навчання за ваучером: що нового?

  • 37

 

Фото без опису

Нагадаємо, що наказом Міністерства економіки України від 11 квітня 2023 року № 2040, що зареєстрований у Міністерстві юстиції України 12 травня 2023 року за                           № 793/39849 та набрав чинності 25 травня 2023 року, затверджено Перелік професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер.

Звертаємо увагу, що цим же наказом визнано таким, що втратив чинність, наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 07 вересня 2020 року № 1716, яким раніше був затверджений такий же перелік.

Наразі перелік містить 78 професій (раніше містив 43 професії).

Суттєво перелік доповнено професіями сфери залізничного транспорту. Це, зокрема, професії машиністів електровоза, електропоїзда, тепловоза, монтера колії, оглядача вагонів, помічника машиніста електропоїзда, провідника пасажирського вагона, складача поїздів.

Крім того, до переліку включені професії бетоняра, газорізальника, дорожнього робітника, маляра, машиніста (кочегара) котельні, монтажника санітарно-технічних систем і устаткування, муляра, продавців непродовольчих і продовольчих товарів, молодшої медичної сестри (молодший медичний брат) з догляду за хворими та інші.

Довідково. У Кіровоградській області здобути окремі професії сфери залізничного транспорту можна в ДНЗ Знамянський професійний ліцей. Інформація про умови навчання в ліцеї на його вебсайті за посиланням https://is.gd/F1BUvg

Категорії громадян, що мають право на отримання ваучера, визначені в статті 30 Закону України “Про зайнятість населення”. До них належать, серед іншого, і внутрішньо переміщені особи працездатного віку (за відсутності підходящої роботи).

Цей матеріал є черговим з низки запитань-відповідей щодо отримання ваучерів на навчання. Попередній матеріал був розміщений на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі  Facebook  25 травня 2023 року https://is.gd/9kKBer

Все про ваучер на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням https://is.gd/6czbRh

Є бажання за сприяння Державної служби зайнятості навчатися? Звертайтеся, контакти тут https://is.gd/20aDFB  Пишіть у Telegram t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості