БАБУСЮ ТА ДІДУСЯ ПОЗБАВЛЯЛИ ПРАВА НА СПІЛКУВАННЯ З ОНУКАМИ

  • 187

Фото без опису

#кейс_БПД

🟩До Подільського бюро правової допомоги зверулося літнє подружжя — пані Катерина з чоловіком Олександром. Їхня донька померла, певний час після її смерті вони проживали разом із зятем та двома онуками.

Згодом чоловік став проживати з іншою жінкою, тож пані Катерина з чоловіком повернулась в свій дім. А батько обмежив спілкування доньок з бабусею і дідусем.

👵👴Упродовж трьох років Катерина з Олександром намагались вирішити питання мирно, просили дати можливість бачитися з онуками, але спільної мови так і не знайшли.

Щоб захистити своє право спілкуватись з онуками пані Катерина та пан Олександр вирішили звернутися до суду. По допомогу звернулися до системи БПД.

❗Оскільки літнє подружжя — це люди з низьким доходом, вони мають право на усі види послуг від системи БПД.

Представляти їхні інтереси у суді було призначено адвокатку, яка співпрацює з системою БПД, Олену Кулікову, яка підготувала відповідний позов до суду.

🧑‍⚖️Суд ухвалив рішення, яким визначив порядок участі у вихованні онучок для дідуся та бабусі — встановивши способи і тривалість їхнього спілкування.

Батько дітей подав апеляційну скаргу на винесене рішення, яку суд залишив без задоволення.

✅Тепер пані Катерині та її чоловіку судовим рішенням гарантовано можливість спілкуватися з онуками та брати участь у їхньому вихованні.

💬«Серед найважливіших прав дітей є їх право на сімейне виховання, яке включає в себе також право на спілкування з іншими членами сім’ї, зокрема дідусем та бабусею. Перешкоджати у здійсненні цього права не можуть ні батьки, ні інші особи з якими проживають діти. Тому якщо дідусь та бабуся бажають спілкуватися зі своїми онуками, а батьки чи інші особи, з якими проживає дитини категорично проти, дідусь та бабуся мають право звернутися з відповідним позовом до суду», — коментує Олена Кулікова.

👉Ця справа в Єдиному державному реєстрі судових рішень: №505/2697/17