ЩО ТАКЕ ВЕТЕРАНСЬКИЙ ХАБ ТА ЯК ВІН ДОПОМАГАТИМЕ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМ

  • 3598

Фото без опису

Цими днями відбулося перше засідання ветеранського хабу, метою якого є надання допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової служби під час воєнного стану за станом здоров’я - на підставі висновку військово-лікарської комісії про непрацездатність до військової служби з виключенням з військової обліку; надання військовослужбовцям широкого спектру послуг: освітніх, медичної та психологічної допомоги, допомоги щодо працевлаштування, соціальної адаптації, соціального захисту. Ветеранський хаб створено рішенням виконкому міської ради від 25 квітня 2023 року, до складу якого увійшли керівники відділів та працівники структурних підрозділів соціальної сфери, культури, закладів охорони здоров’я та освіти, Центру надання адміністративних послуг, Гайворонського відділу Голованівської філії Кіровоградського ОЦЗ, Безоплатної правової допомоги, першого відділення Голованівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Під час засідання обговорювалися основні принципи діяльності хабу, питання координації дій між всіма його учасниками з метою надання військовослужбовцю широкого спектру послуг.

За телефоном 096 62 85 670 розпочала свою роботу «гаряча лінія» для оперативного вирішення питань військовослужбовців громади.

У хабі кожен ветеран зможе отримати, зокрема, такі послуги:

юридична підтримка — ветеранам допоможуть зрозуміти тонкощі законодавства, розкажуть, як скористатися пільгами;

пошук роботи — захисникам та їх родинам допоможуть знайти роботу;

психологічна допомога першого рівня;

персональний супровід — ветерани зможуть звернутися із низкою запитів, які фахівці хабу задовольнятимуть.

Вже сьогодні наша робота має бути командною і спрямованою на те, щоб кожен Захисник та Захисниця, повернувшись із зони бойових дій або звільнившись з військової служби, отримали повну інформаційну та ресурсну підтримку на кожному з етапів шляху повернення до мирного життя.