ВСЕСВІТНІЙ ТИЖДЕНЬ ІМУНІЗАЦІЇ

  • 190

❗️Щороку у всьому світі проводиться тиждень імунізації, ініційований ВООЗ. У цьому році він буде проводитись  23 - 29 квітня і має на меті привернути увагу до зміцнення громадського імунітету та імунітету кожної людини окремо ❗️ 
👨‍⚕️ У всьому світі вакцинація вважається  найефективнішим заходом запобігання багатьом інфекційним хворобам. Вакцинація  дозволила ліквідувати та різко знизити захворюваність інфекціями, які в минулому мали масове розповсюдження і були небезпечні не тільки для здоров’я, але і для життєдіяльності.
📌 Профілактичні щеплення запобігають мільйонам смертей від дифтерії, кору, поліомієліту, правця та інших вакцинокерованих інфекцій.   
Через відмову батьків від проведення профілактичних щеплень дітям формується значний прошарок неімунних людей, які в подальшому хворіють на інфекційні захворювання та  створюють небезпеку для інших людей.
Так, в Україні в поточному році почали реєструватися випадки захворювання на кір.
💙💛  Багато людей у зв'язку із збройною агресією російської федерації вимушено змінюють місце проживання та можуть знаходитись в умовах, де ризик поширення інфекційних хвороб збільшується. При компактному  проживанні населення такі інфекційні захворювання як кір, краснуха, дифтерія, кашлюк, поліомієліт та COVID-19 є особливо небезпечними.
Інформацію про наявність вакцин для проведення щеплень можна отримати у закладі охорони здоров'я за місцем проживання.
Закликаємо людей на усіх рівнях робити більше для розширення охоплення імунізацією, це допоможе у збереженні національної безпеки країни !

 

ДУ "Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України"