СІМ'Я І ДІТИ

  • 876

Фото без опису

Робота з дітьми, які проживають в сім`ях, що опинились в складних  життєвих обставинах є одним із пріоритетних напрямків роботи служби у справах дітей міської ради. Адже саме ці діти потребують сторонньої допомоги, бо найрідніші люди, їх батьки, не дбають про своїх дітей, не намагаються створити належні умови для їх виховання, розвитку, навчання, лікування. І тільки загальними зусиллями, проводячи певну профілактичну роботу, вдається донести до батьків, що діти – це найцінніший скарб, до якого треба ставитися відповідально, дбати про їх добробут, любити і робити все, щоб їх діточки жили в будинку, де тепло, світло, де прибрано, де ліжко застелене чистою постіллю, де в холодильнику є готова їжа, а у шафі є чисті дитячі речі, які матуся випрала, попрасувала і охайно склала, щоб її дитинка мала гарний вигляд, щоб із-за того, що речі, які носить дитина брудні та неприємно пахнуть, не відвертались однолітки. 
Сьогодні, 23 березня 2023 року спеціалісти служби у справах дітей разом з директором КЗ «Гайворонський міський центр соціальних служб» та інспектором ювенальної превенції провели черговий рейд «Сім’я і діти»  в селах Долинівка та  Мощене. Відвідано  3 родини в яких  виховується 8 дітей.
Під час рейду батькам роз’яснено норми чинного законодавства щодо їх обов'язків з виховання та розвитку дитини, підстави позбавлення батьківських прав, проінформовано стосовно адміністративної, кримінальної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків, недопущення сімейного насильства, відповідальності батьків за здобуття дітьми освіти, недопущення зловживання тютюновими та алкогольними виробами.
Мета таких рейдів – попередити правопорушення, допомогти таким сім’ям, повернути дітям щасливе і безпечне дитинство.