КОЗЕЛ АНАТОЛІЙ ДМИТРОВИЧ

  • 376

07 січня, внаслідок ворожого обстрілу в районі населених пунктів Кругляківка та Колесниківка, Куп'янського району, Харківської області загинув механік-водій 2 самохідного артилерійського взводу 3 самохідної артилерійської батареї 2 самохідного артилерійського дивізіону старший солдат Анатолій Козел.

Народився 17 травня 1976 року в с.Таужне. Навчався в Таужненській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

З 1994 по 1996 роки проходив службу в армії. В період 1998-2001 років працював експедитором. З травня 2007 по жовтень 2008 працював в рідній школі робітником з комплексного обслуговування будівлі. Займав посаду водія в Гайворонській міській раді в період 2013 – 2019 років. Згодом влаштувався заправником на ТОВ «Сторес». У березні 2022 року був мобілізований до ЗСУ, служив у частині А7015.

 

"У нашій школі працював більше року, але за цей короткий період часу встиг залишити добрий слід. Під його керівництвом у кімнаті-музей було зроблено фрагмент української печі у народознавчому куточку. Брав участь у перекритті даху школи над спортзалом. Завжди усміхався, був добрим, щирим і відповідальним.

З 19 до 26 грудня приїздив у відпустку, запрошував на гостину. Тож Миколайчика з теплими чашками, що ми виготовляли для всіх наших Захисників, Наталія Михайлівна передала йому особисто. Також учні 9 класу передали йому вишиту серветку з гербом, браслети-обереги. А він передав для нашого ліцею підписаний іменний прапор від 3 артбатареї. Наталія Михайлівна, його однокласниця, завжди підтримувала з ним тісний зв’язок. У світлих спогадах про нього вона розповідає, що він писав: «Тяжко воювати за тих, хто не вірить в те, за що ти воюєш»; коли йому скидали світлини, де діти роблять обереги, він відповідав: «Дякую, значить, ми не дарма гинемо». А як писав повідомлення, завжди слідкував за орфографією та пунктуацією, бо ж їх читатиме вчителька. Дуже любив природу, мав хист до природничих наук.

Анатолій залишив після свого земного життя добрий слід, а тепер він разом із побратимами у рядах Захисників Небесного Війська. Вони стали для нас ангелами-охоронцями" - говорять про нього в школі.

Інші статті

Всі статті