СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ

  • 183


Сьогодні, 24 січня, відбулося засідання 40-ї чергової сесії міської ради восьмого скликання. Відкрив і вів її міський голова Роман Волуйко. 
Депутатами міської ради підтримано внесення змін у комплексну програму запобігання та реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру на території громадина 2021-2025 роки, а саме – доповнення її додатком щодо планування та забезпечення виконання заходів у напрямку цивільного захисту та з корегованими видатками.
Заслухали звіти відділу культури, туризму та культурної спадщини, служби у справах дітей, відділу освіти, молоді та спорту, фінансового управління, відділу соціального захисту , соціального забезпечення та охорони здоров’я за 2022 рік. 
У зв’язку із збройною агресією росії проти України та всього українського народу було вирішено перейменувати топоніми, що містять російські або радянські пропагандистські назви з метою якнайшвидшого подолання наслідків російського імперського минулого і збереження національної культурної спадщини та історичної пам’яті нашої держави. Тож депутати охоче підтримали перейменування вулиць та провулків в населених пунктах громади.
Внесено зміни та Затверджено Порядок відшкодування витрат, пов’язаних з перевезенням окремих категорій громадян на залізничному транспорті в новій редакції.
Задля відшкодування різниці між тарифами на послуги з постачання теплової енергії з урахуванням обставин , що склалися і які призвели до невідповідності застосовуваних тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання і тарифів на послугу з постачання теплової енергії  до встановлених, економічно обґрунтованих  таких тарифів та недопущення припинення надання цих послуг або ж збільшення заборгованості теплопостачальних підприємств за спожиті енергоносії депутати затвердили Програму відшкодування різниці між економічно обґрунтованими та фактично застосованими тарифами на послуги з постачання теплової енергії в період опалювального сезону 2022-2023 років.
Надано згоду на безоплатне прийняття з державної власності від Акціонерного Товариства «Укрзалізниця» у комунальну власність Гайворонської міської територіальної громади багатоквартирних жилих будинків по вул.Заводській.
За проявлений героїзм та мужність під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності  України присвоєно Почесне звання «Захисник України – Герой Гайворонщини» Анатолію Дмитровичу Козелу посмерно.
Окрім того розглянуто 48 питань з розділу земельних відносин. На цьому сесія свою роботу завершила.
Ознайомитись з текстами рішень та поіменним голосуванням можна на офіційному сайті міської ради.