Чи пред’являється військовий квиток під час реєстрації особи як безробітного?

  • 106

 

Так, пред’являється (військовозобов’язаними особами). Перелік документів, які пред’являються під час реєстрації особи як безробітного, визначений Порядком реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2018 року № 792 (із змінами). Пунктом 17 вказаного Порядку визначено, що під час реєстрації, серед іншого, особи, які звільнились зі строкової військової служби, пред’являють військово-обліковий документ. Під час воєнного стану (оголошеної мобілізації) військовозобов’язані особи обов’язково пред’являють військово-обліковий документ (одним з яких є військовий квиток).

Також слід зазначити, що центри зайнятості відповідно до пункту 63 Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2022 року № 1487 (набрала чинності 05.01.2023, ознайомитись з повним текстом можна на урядовій веб-сторінці), надають інформацію про реєстрацію осіб як безробітних протягом 7 календарних днів після отримання запиту відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Постанова Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2022 року № 1487 тут http://surl.li/egtrz

Є питання, пов'язані зі сферою зайнятості?  Звертайтеся до обласного центру зайнятості, філій чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування або телефонуйте на «гарячу лінію» обласного центру зайнятості https://cutt.ly/92zW4cb

Крім того, обласний центр зайнятості має власний Telegram-канал, що створений для обміну повідомленнями з клієнтами.

Підтримка ДСЗ#12 Кіровоград  https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості