МІНВЕТЕРАНІВ ГОТУЄТЬСЯ ДО ЗАПУСКУ ЕЛЕКТРОННОЇ ПОСЛУГИ З ПІДТРИМКИ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ ВНАСЛІДОК ВІЙНИ

  • 160

Фото без опису

Міністерство у справах ветеранів України готується до запуску спільного проєкту з Товариством Червоного Хреста України з підтримки ветеранів, які отримали інвалідність І–ІІ групи.

Відповідну постанову з затвердженим Порядком реалізації проєкту було прийнято на засіданні Уряду 16 грудня цього року ( https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1393-2022-%D0%BF#Text ).

Проєкт передбачає допомогу повнолітнім громадянам України, яким відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” надано статус особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи, та відомості про яких внесені до Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

"Вже з 2023 року ця категорія ветеранів зможе отримувати грошову допомогу у розмірі 4 000 гривень на місяць протягом чотирьох місяців, – пояснила заступниця міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тетяна Калита. – Наразі проєкт перебуває на стадії технічного доопрацювання. Процес буде повністю автоматизований та без зайвої бюрократії – подати заяву на отримання допомоги можна буде в електронній формі. Про старт подачі заяв, а також детальні роз'яснення їх заповнення буде повідомлено на інформаційних ресурсах Мінветеранів".