Чи може безробітний отримувати допомогу по безробіттю у разі відмови від працевлаштування після професійного навчання?

  • 97

 

Ні, не може (протягом року).

Частиною 4 статті 35 Закону України “Про зайнятість населення” (із змінами) встановлено, що у разі відмови зареєстрованого безробітного після проходження ним професійного навчання за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від працевлаштування за направленням центру зайнятості така особа не має права на отримання соціальних послуг (крім інформаційних, консультаційних та послуг із працевлаштування) та матеріального забезпечення (допомоги по безробіттю) відповідно до вказаного Закону та Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" протягом 12 місяців.

Така ж заборона передбачена у разі відмови від реєстрації підприємницької діяльності безробітним, який проходив професійне навчання з метою подальшої реєстрації як підприємця.

Є питання сфери зайнятості? Звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або телефонуйте на «гарячу лінію» обласного центру зайнятості https://cutt.ly/HMAUMJQ

Ми є у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot

Кіровоградський обласний центр зайнятості