«Українці надихають своїми вчинками на те, що раніше здавалося неможливим»

  • 168

Фото без опису

 

Українці не припиняють допомагати своїй країні, вони боронять кордони, волонтерять, створюють та розвивають бізнес, який не лише підтримує економіку, а й значно допомагає тим, хто цього потребує. Підприємниця з міста Бобринець Вікторія Штурко не стала виключенням та перемогла у грантовій програмі «єРобота».

Наразі її діяльність пов’язана з сільським господарством. Жінка впевнена, що нова бізнес-ідея, яку вона сьогодні має намір реалізувати, стане «рятівним кругом» для переселенців, які приїжджатимуть до міста.

«У Бобринці я проживаю давно, тому знаю, що тут немає жодного хостелу чи готелю, де відвідувачі міста могли б зупинитися на певний час. У період воєнного стану це питання стало гострішим, адже Бобринецька громада одна з перших територій, які зустрічають тих, хто потерпають від бойових дій, що тривають на Херсонщині та Миколаївщині. Маючи власне приміщення, я вирішила облаштувати хостел для внутрішньо переміщених осіб та забезпечити їм необхідні умови для проживання. Я хочу, щоб тут вони змогли повернути собі відчуття спокійного життя, мали змогу елементарно приготувати поїсти, прийняти душ та попрати речі», – розповіла підприємниця.

Тому, дізнавшись про можливість отримання гранту, чітко окреслила всі кроки, аби досягнути своєї мети. Взялася за підготовку бізнес-плану, пройшла перевірку банком ділової репутації та вже має позитивне рішення на отримання грантових коштів.

За словами Вікторії Штурко, вона вже завершила ремонті роботи і наразі  триває процес облаштування кімнат, - «Меблі вже замовлено на кошти, які надав Регіональний фонд підтримки підприємництва за сприяння Бобринецької міської ради. Грантові кошти ж підуть на закупівлю техніки та текстилю, аби хостел був максимально комфортним і функціональним для проживання внутрішньо переміщених осіб».

Подбала фопівчиня і про створення умов для мешканців  у період повітряних тривог: у хостелі облаштоване сховище, у якому є роздягальня, душова кабінка та туалет.

Щодо нових робочих місць, підприємниця створить їх два – техпрацівник та адміністратор.

«Те, чого досягаємо ми, українці, щодня: бійці на фронті, підприємці на ринку праці та й кожен, хто не здається та продовжує вносити свій вклад в економіку держави – це просто неймовірно. Це надихає на те, що раніше здавалося неможливим. Я щаслива від того, що у моїх силах дати людям і роботу, і дах над головою. Все можливо, головне – вірити і не зупинятися перед труднощами», -  говорить  Вікторія Штурко.

Ви маєте бізнес-ідею, але ще не скористалися можливістю отримати мікрогрант? З умовами надання гранту знайомимося за посиланням https://cutt.ly/WXk8T37

Якщо у вас є запитання щодо отримання мікрогрантів, телефонуйте за номером: (0522) 32 28 41.

Також ми є й у Telegram-каналі https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості