МІННА БЕЗПЕКА

  • 162

Фото без опису   Фото без опису

В рамках проєкту Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні». Партнером Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у реалізації проєкту виступає Благодійний фонд «Безпечне майбутнє». Засновником Благодійного фонду виступила Кіровоградська регіональна торгово-промислова палата.

14 грудня в Гайворонській міській публічній бібліотеці відбулося друге засідання Батьківського клубу на тему: «Мінна безпека». Захід провів інспектором ВЗНС Голованівського РУГУ ДСНС України у Кіровоградській області Однороженко Дмитро Сергійович.

Під час заходу особливу увагу Дмитро Сергійович звернув на те, що вибухонебезпечні предмети становлять смертельну загрозу. Всі вони містять вибухові речовини й можуть вибухнути від удару, тертя, струсу або інших механічних дій. Саме тому незнайомі або підозрілі предмети в жодному разі не можна чіпати. Навіть після довготривалого перебування у воді або землі боєприпаси не втрачають здатності вибухати.

Співробітники ДСНС наголосили, що у разі виявлення підозрілих предметів необхідно бути максимально уважними та одразу повідомити відповідні органи. Знешкоджувати вибухонебезпечні предмети мають тільки спеціально підготовлені фахівці, які пройшли відповідну підготовку та мають навички роботи.

Окрім цього, спілкуючись з батьками, представник ДСНС закликав дорослих приділяти належну увагу навчанню дітей правилам мінної безпеки та протипожежної безпеки. Адже від цього залежить життя та здоров’я малечі.