На який строк відкладається виплата допомоги по безробіттю вивільненим працівникам?

  • 140

 

Виплата допомоги по безробіттю відкладається на строк, що дорівнює періоду, протягом якого застрахованій особі відповідно до законів надається вихідна допомога або інші виплати у разі звільнення з останнього місця роботи (служби) чи закінчення строку повноважень за виборною посадою, що забезпечують часткову або тимчасову компенсацію втраченого заробітку.

Якщо вихідну допомогу або інші компенсаційні виплати було виплачено одноразово, виплата допомоги по безробіттю відкладається не більше ніж на 30 календарних днів з дня звільнення, а у разі здійснення таких виплат щомісяця - до закінчення періоду їх виплати.

Тож працівникам, вивільненим по пункту 1 частини 1 статті 40 Кодексу законів про працю України (вихідна допомога виплачується у розмірі середньомісячної заробітної плати), виплата допомоги по безробіттю відкладається на 30 календарних днів з дня звільнення.

Вказане передбачено частиною 3 статті 31 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” (із змінами, внесеними Законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці” – набрав чинності 29.10.2022).

Ознайомитись з текстом Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці” можна на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням  https://www.dcz.gov.ua/docs

Є питання, що стосуються сфери зайнятості та виплати допомоги по безробіттю? Звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або телефонуйте на «гарячу лінію» обласного центру зайнятості https://cutt.ly/HMAUMJQ

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості