Які роботи не потребують наявності в особи професійної кваліфікації?

  • 100

 

Нагадаємо, що Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування національної системи кваліфікацій» внесено зміни, зокрема, до Кодексу законів про працю України.

Серед іншого, визначено, що перелік робіт, які не потребують наявності в особи професійної або часткової професійної кваліфікації, затверджується Кабінетом Міністрів України за поданням Національного агентства кваліфікацій. 30 листопада 2022 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2022 року https://cutt.ly/o1RKjas  , якою затверджено перелік таких робіт. До них  належать, зокрема, чистильник взуття, мийник посуду, прибиральник виробничих та службових приміщень, кур’єр, гардеробник, робітник з благоустрою, двірник, прибиральник територій, возій та приймальник товарів.

У контексті питань зайнятості населення звертаємо увагу, що під час дії воєнного стану підходящою для безробітного вважається робота, яка не потребує кваліфікації. Відповідно роботи, визначені вищевказаним переліком, є підходящими для зареєстрованих безробітних.

У вас виникли питання, пов'язані зі сферою зайнятості? Зверніться до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за номерами, що розміщені тут  https://cutt.ly/oJ8G2q9

Нагадуємо, що також ми є у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості