КОЛИ ДОМАШНЯ КРИВДНИЦЯ - НЕВІСТКА

  • 171

🟩 Коли домашня кривдниця – невістка

Проживання в одній квартирі з невісткою перетворилося для Тетяни Іванівни на пекло. Її син через роботу вдома буває рідко. Його дружина Світлана, залишаючись сам на сам зі свекрухою, влаштовувала їй скандали, нецензурно лаялася та погрожувала фізичною розправою.

🟩 Ситуація тривала вже кілька років, аж терпець увірвався, і Тетяна Іванівна звернулася до системи безоплатної правової допомоги з проханням допомогти захистися від невістки.

Вона розповіла, що неодноразово зверталася по допомогу до правоохоронних органів. Невістку притягали до адміністративної відповідальності, штрафували. Минулого року відносно Світлани було винесено терміновий заборонний припис.

Попри заходи, вжиті поліцією і судом, кривдниця не вгамувалася. Після кожного рішення суду Світлана погрожувала Галині Іванівні розправою, бо була впевнена у своїй безкарності. Агресія щоразу посилювалася.

❌ Тому Тетяна Іванівна і хотіла звернутися до суду з заявою про видачу обмежувального припису, оскільки попередні заходи, вжиті поліцією та судом щодо невістки, були неефективними — не припинили насильство.

Представляти інтереси Тетяни Іванівни у суді призначили юриста системи БПД. Він склав заяву про видачу обмежувального припису та надіслав усі необхідні документи до суду.

✅ Рішенням суду кривдниці заборонили упродовж 4 місяців спільно проживати з Тетяною Іванівною, а також наближатися на відстань менш як 500 метрів до її квартири. Крім того, невістці заборонили телефонувати свекрусі, листуватися, контактувати у будь-який спосіб.

⁉️Знайома ситуація? Час діяти! Телефонуйте безкоштовно до контактного центру системи БПД 0 800 213 103. Розкажіть свою історію та дізнайтеся, як діяти, щоб зупинити домашнє насильство.

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid