БИВ ДРУЖИНУ І ДІТЕЙ, ПОРУШИВ ОБМЕЖУВАЛЬНИЙ ПРИПИС - СІВ

  • 201

Фото без опису

🟩 Кривдник отримав 5 місяців за порушення обмежувального припису

Валентина – багатодітна матір. Питання про домашнє насильство вона ніколи не порушувала — до рукоприкладства звикла і боялася.

Аж ось під гарячу руку батька потрапила і старша донька Юлія. Коли прийшла до школи, то вчителі помітили сліди побиття на її тілі. Дівчинку помістили до лікарні.

🟩 Щоб захистити Юлію від батька представники поліції повідомили про цей випадок службу у справах дітей та систему надання безоплатної правової допомоги.

Для представництва інтересів Юлії було призначено адвокатку, яка співпрацює з системою БПД. Адвокатка склала позов щодо винесення обмежувального припису відносно батька-кривдника. Йому заборонили наближатися до доньки.

🟩 Коли різні служби зібрались на засідання міждисциплінарної команди для надання Юлії необхідної допомоги, з'ясувалось, що від насильства потерпає і її матір.

Фахівці системи безоплатної правової допомоги допомогли Валентині скласти заяву до поліції. Їй та двом іншим дітям також було призначено адвокатку.

❌ Завдяки цьому проти домашнього тирана було винесено обмежувальні приписи й щодо інших членів родини.

Чоловік мав забратись з житла та не наближатись до дружини та дітей пів року. Потім адвокатки подбали про продовження обмежувального припису ще на 6 місяців.

🪓 Проте кривдник ігнорував обмежувальний припис і вчиняв спроби потрапити до будинку, погрожував сокирою. Уся родина продовжувала жити в страху.

За порушення обмежувального припису на чоловіка було відкрито кримінальну справу уже за статтею про невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників (ст. 390-1 ККУ), яка тягне за собою відповідальність у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до двох років.

#️⃣ У результаті кривдника позбавили волі на 5 місяців. Тож із приміщення суду він відразу поїхав до виправної колонії.

✅ Життя Валентини та її трьох дітей налагодилось. Пізніше адвокатка допомогла жінці розірвати шлюб та стягнути аліменти з колишнього чоловіка на утримання дітей.

⁉️Знайома ситуація? Час діяти! Телефонуйте безкоштовно до контактного центру системи БПД 0 800 213 103. Розкажіть свою історію та дізнайтеся, як діяти, щоб зупинити домашнє насильство.

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid