БАТЬКО СПЛАЧУВАТИМЕ АЛІМЕНТИ НА УТРИМАННЯ ПОВНОЛІТНЬОЇ ДОНЬКИ З ІНВАЛІДНІСТЮ

  • 154

Фото без опису

🟩 З початком бойових дій пані Тетяна вимушена була виїхати разом із дочкою з міста Мирноград на Донеччині до Івано-Франківської області, де отримала статус ВПО. Батько дочки, з яким пані Тетяна була розлучена на той час, залишився проживати в Донецькій області.

Жінка опинилася в скрутній ситуації – нове місце проживання, поруч немає рідних та друзів, грошей обмаль. Пані Тетяна перебувала в розпачі, адже на її утриманні знаходиться 19-річна дочка, яка має інвалідність ІІ групи з дитинства та є недієздатною.

Тоді вона звернулася до Надвірнянського бюро правової допомоги, що на Івано-Франківщині, з проханням допомогти стягнути аліменти на утримання повнолітньої дитини з інвалідністю. Представляти інтереси клієнтки у цій справі доручили юристці Людмилі Туєшин.

Пані Тетяна розповіла, шо вона розлучилася з чоловіком у 2016 році. За рішенням суду він сплачував аліменти на утримання їхньої дочки. Але коли дівчина досягла повноліття, батько припинив її матеріально підтримувати. Весь тягар матеріального утримання дочки з інвалідністю ліг на плечі пані Тетяни.

💬 «Дочка часто хворіє, періодично потребує невідкладного стаціонарного лікування, медичного обстеження в різних спеціалістів. На це потрібні значні гроші. Колишній чоловік нам ніяк не допомагає. Сама я не спроможна утримувати нашу доньку, потрібна матеріальна допомога її батька», – говорить пані Тетяна.

👩‍🎓 Юристка Людмила Туєшин вивчила обставини справи, зібрала доказову базу та підготувала заяву до суду про стягнення аліментів на утримання повнолітньої дитини з інвалідністю.

👩‍⚖ Суд задовольнив заяву. Батько дівчини має сплачувати аліменти на її утримання у розмірі 1/4 частини з всіх видів його заробітку щомісячно, на весь період непрацездатності своєї дочки.

📄 Ця справа у Єдиному державному реєстрі судових рішень ➡ https://reyestr.court.gov.ua/Review/105597349