Чи змінився розмір плати за видачу дозволу на застосування праці іноземців?

  • 325

Фото без опису

 

Так, змінився.

Розмір плати за видачу дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства визначено статтею 42-4 Закону України «Про зайнятість населення».

З 15 жовтня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні і надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном». Цим Законом внесені зміни, у тому числі й до статті 42-4 Закону України «Про зайнятість населення» - стаття викладена в новій редакції.

Наприклад, раніше розмір плати за видачу дозволу на строк від 6-ти місяців до 1-го року включно становив 4 прожиткові мінімуми для працездатних осіб, встановлені законом на 1 січня календарного року, в якому роботодавцем подано документи (далі - прожитковий мінімум для працездатних осіб). Наразі, розмір плати за такий строк дії дозволу збільшено до 5-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Для дозволів, що видаються на менший строк,  а саме до 6 місяців включно –  розмір плати складає 3 (до змін було 2) прожиткові мінімуми для працездатних осіб.

Для більшого строку (до 3-х років) раніше розмір плати складав 6 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Наразі, для дозволів, що видаються на строк від 1-го року до 2-х років включно, розмір плати складає 8 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. А для дозволів, що видаються на строк від 2-х років до 3-х років включно, - 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Довідково. Розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб визначається в державному бюджеті. Такий розмір станом на 01.01.2022 становить 2 481 грн – це визначено статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» https://cutt.ly/7NUg2fc

Є питання щодо видачі дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства? Телефонуйте за номерами (0522) 24 64 18 (0522) 32 08 01.

Виникають інші питання сфери зайнятості – звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, що розміщені тут https://cutt.ly/VNiez6n

Ми маємо Telegram-канал, що створений для обміну повідомленнями з клієнтами Підтримка ДСЗ#12 Кіровоград https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості