Кіровоградщина: майже півсотні осіб з інвалідністю пройшли професійне навчання

  • 120

Фото без опису

 

Чимало безробітних громадян, у т.ч. з інвалідністю, не знайшовши роботи за фахом, здобувають нову професію, яка користується попитом на ринку праці.

У цьому їм допомагає служба зайнятості, яка на замовлення роботодавців організовує професійне навчання за більш ніж 100 професіями та навчальними програмами, в залежності від потреби ринку праці у кваліфікованих працівниках.

Цьогоріч протягом січня-жовтня 47 осіб з інвалідністю пройшли професійне навчання з урахуванням рекомендацій індивідуальних програм реабілітації. Навчання проводилося за такими професіями: бухгалтер, діловод, продавець продовольчих та непродовольчих товарів тощо.

Водночас 34 особи з інвалідністю проходили курси цільового призначення за такими напрямами: «Етика професійного спілкування», «Новітні технології в цегельному виробництві», «Особливості виконання робіт в сільськогосподарській галузі», «Особливості роботи підприємств аграрного сектору», «Сучасні методи роботи із знаряддям вилову», «Професійна етика обслуговування споживачів», «Цивільний захист в сучасних умовах», «Фермерство - школа успішного аграрія», «Особливості обслуговування котелень» та «Особливості виконання робіт в котельнях на твердому паливі».

На сьогодні 42 особи вже успішно працевлаштувалися за набутим фахом.

Ви маєте бажання навчатися або підвищувати свої професійні навички? За деталями звертайтеся до відділу організації профнавчання Кіровоградський обласний центр зайнятості за тел. (0522) 32 13 28 або найближчого центру зайнятості чи філії обласного центру зайнятості за місцем вашого перебування. Контакти тут: https://cutt.ly/OJ48QYR

Орієнтовний графік навчання за іншими професіями, які можна здобути за сприяння Державної служби зайнятості у листопаді 2022 року, тут: https://cutt.ly/FCw1Y4L

Ми є у Telegram t.me/dcz_kir.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості