«І знову все спочатку: відновлення сімейного бізнесу, його розвиток та пошуки шляхів збуту»

  • 160

 

Серед підприємств, які відновили роботу на Кіровоградщині, й підприємство харків'янина Костянтина Білозерцева. Основний вид його підприємницької діяльності  - виробництво промислових пральних машин.

З початком повномасштабного вторгнення російських військ на Харківщину, фопівець склав покроковий план дій та вирішив переїжджати у більш безпечні локації та спробувати відновити виробництво, у новому для нього регіоні. У нагоді йому стала урядова програма «єРобота», адже вона орієнтована на створення та розвиток уже діючого бізнесу. Про неї стало відомо із регіональних інтернет-видань.

«Перший переїзд нашого сімейного бізнесу – 2014 рік, з Луганщини на Харківщину. Наразі знову все спочатку: відновлення бізнесу, його розвиток та пошуки шляхів збуту продукції», - згадує підприємець.

За словами чоловіка, він уже мав досвід участі у грантових міжнародних програмах на Харківщині, тому не міг втратити такого шансу й на Кіровоградщині, вирішив спробувати.

Тож, зареєструвався через портал електронних послуг Дія, пройшов перевірку ділової репутації та детально склав бізнес-план, який презентував фахівцям Кіровоградського обласного центру зайнятості.

Чітке розуміння бізнес-плану, попередній досвід роботи у сфері виробництва пральних промислових машин, дали позитивні результати – перемога в урядовій програмі «єРобота».

«Планів, звісно чимало, необхідно подумати як правильно релокувати уціліле обладнання, виготовлені пральні машини. Персонал доведеться добирати з «нуля», адже всі мої фахівці з початком активних бойових дій роз'їхалися, і контакти з ними втрачено. Тож у планах створити два нових робочих місця та залучити до своєї команди працівників, які змогли б якісно виконувати роботу. Добір працівників, а у разі потреби і їх навчання, буду здійснювати разом із фахівцями державної служби зайнятості. Я задоволений тим, що маю можливість продовжити сімейний бізнес і робити свій внесок у розбудову сфери послуг», - ділиться думками Костянтин Миколайович.

На отримані грантові кошти підприємець планує закупити необхідне обладнання та сировину для виготовлення машинок, розробку та запуск у виробництво промислових пральних машин з автоматичним програмним управлінням, конструкторські послуги та випробування машин.

Бувши  членом громадської організації «Україна в серці», чоловік планує продовжити займатися благодійністю, адже твердо переконаний, що саме вона, допомагаючи державі, сприятиме реальним змінам в Україні та наблизить Перемогу. Даючи роботу іншим, підприємець розуміє, що це підтримка тих, хто хоче зараз бути корисним і мати фінансове підґрунтя для добробуту своєї родини, а загалом і розвитку економіки України. Тож, лише разом до ПЕРЕМОГИ.

Побажаємо Костянтину Білозерцеву успіхів у відновленні  сімейного бізнесу, оптимізму та віри у здійснення задуманого.

Нагадаємо, що задля того, аби допомогти незайнятим громадянам створити власний бізнес або розвивати вже налагоджену підприємницьку діяльність діє державна програма «єРобота».

Є бізнес-ідея? Отримайте мікрогрант! Про умови надання гранту читайте за посиланням https://cutt.ly/WXk8T37.  Подати заяву на порталі ДІЯ.

Консультації за телефоном: (0522) 32 28 41 або пишіть у Telegram-канал https://t.me/dcz_kir.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості