Як роботодавець дізнається  про припинення з ним трудових відносин?

  • 163

 

Нагадаємо, що з 07 травня 2022 року набрали чинності зміни до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» у частині припинення трудових відносин між роботодавцями та внутрішньо переміщеними особами.

Наразі ці громадяни мають право припинити трудовий договір в односторонньому порядку. Для цього їм необхідно подати до базового центру зайнятості (філії обласного центру зайнятості) заяву на ім’я роботодавця про припинення трудового договору. Датою його припинення є день, наступний за днем подання такої заяви.

Водночас центр зайнятості, у день припинення трудового договору, повідомляє про це роботодавця (будь-якими засобами комунікації, у тому числі електронними) та територіальні органи Пенсійного фонду України та Державної податкової служби України.

Законом України від 21 вересня 2022 року № 2622-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці» https://cutt.ly/NNWEScc, серед іншого, внесені зміни до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб». Ці зміни набрали чинності 29 жовтня 2022 року.

Зокрема визначено, що якщо роботодавець перебуває на непідконтрольній території або щодо якого відсутня інформація про місце перебування, вищевказана заява зберігається у центрі зайнятості (філії) до моменту деокупації (розблокування) відповідних територій. Після цього центр зайнятості (філія) протягом 7 календарних днів повідомляє роботодавця (будь-якими засобами комунікації, у тому числі електронними).

Виникають питання сфери зайнятості – звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, що розміщені тут https://cutt.ly/VNiez6n

Ми маємо Telegram-канал, що створений для обміну повідомленнями з клієнтами Підтримка ДСЗ#12 Кіровоград https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості